Karate (Goju Ryu)

Karate is een Japanse vechtkunst met wortels in China. Het is ontwikkeld op het Japanse eiland van Okinawa. De karate-stijl die bij KenKon getraind wordt is het Okinawa goju-ryu. Vrij vertaald: ‘de hard-zacht-stijl’ van het Japanse eiland Okinawa.

Het goju-ryu is een traditionele karate-stijl waarin zowel de effectiviteit in zelfverdedigingsituaties als de positieve bijdrage aan lichamelijke en geestelijke ontwikkeling een belangrijke rol spelen.

De karate-groep van KenKon, voorheen bekend als ‘Karate School Ta Mo’, is aangesloten bij de IOGKF-Nederland en via deze bij de Karate-do Bond Nederland (KBN). De lessen worden voor het grootste gedeelte gegeven door Sydney Leijenhorst, 7e Dan. Sydney Leijenhorst is onder andere Chief Instructor van de IOGKF-Nederland en docent op de lerarenopleiding van de Karate-do Bond Nederland en Kerndocent van de Leraar Martial Arts opleiding van de FOG. Verder worden de trainingen verzorgd door Wijnand Meurs, 4e Dan en Peter Slenders, 4e Dan en Bart Pekel, 6e Dan.

De trainingen worden gehouden in traditionele trainingszalen (dojo) met houten vloer en voorzien van traditionele en moderne trainingshulpmiddelen zoals stootplanken, stootzakken en natuurlijke gewichten.

Er is een uitgebreid trainingsrooster met trainingen voor verschillende niveaus, speciale trainingen voor de jeugd en 35+-sers en trainingen met speciale thema’s, zoals sparring en Karate & Zen.