Op 18 juli is leesgroep weer bij elkaar geweest, dit keer om te filosoferen over het boek: ‘The Myth of Freedom and the Way of Meditation’ van Chögyam Trungpa Rinpoche. (In het Nederlands vertaald als: ‘De Mythe van Vrijheid en het Pad van Meditatie’). Het boek kan gezien worden als een op zichzelf staande inleiding in de boeddhistische psychologie en meditatie-praktijk van Tibet. Het is geschreven vanuit de gedachte om het boeddhisme in het Westen wortel te laten schieten en behandelt de basisprincipes van het (Tibetaans) boeddhisme.

We hebben enkele stukken uit het boek besproken. Bijvoorbeeld over conceptueel denken: kan je het loslaten en hoe? Over devotie en overgave aan een leraar (wat betekent het precies?). Over het pad dat ieder van ons gaat, en hoe we dat op een eigen manier invullen. Voor sommigen is het soms moeilijk om woorden te vinden die recht doen aan het hele scala aan ervaringen, intuïties en voelen dat gepaard gaat met de meditatie. Tegelijk triggert dat, daagt het uit.

Er zit zoveel meer in dit boek, zodat we nog een tweede avond aan dit boek gaan besteden. We hebben drie mogelijke data geprikt voor een volgende keer: dinsdag 12, 19 of 26 september, 19.30-22.00 uur (max).

Voor verdere informatie en locatie: stuur een mailtje naar leesgroeptibetaansboeddhisme@gmail.com

Hartelijke groet van de leesgroep