Tibetaans Boeddhisme op het raakvlak van Psychologie en Spiritualiteit, Oost  en West, Lichaam en Geest

Rob Preece is één van de gastdocenten van KenKon. Hij is ooit uitgenodigd omdat hij een wezenlijke bijdrage levert aan de betekenisvolle wisselwerking tussen westerse psychologie en oosterse spiritualiteit. Hij is daarmee één van de leraren die een bijdrage levert aan de ‘Integral Impulse’ van KenKon. Zijn specialiteit is het raakvlak tussen Tibetaans Boeddhisme en Jungiaanse psychologie. Daarnaast heeft hij banden in de wereld van de transpersoonlijke psychologie en het Mexicaans sjamanisme.

Als leraar wordt hij gewaardeerd om zijn menselijke, toegankelijke, gelijkwaardige, warme, kernachtige, heldere en beoefeningsgerichte benadering. Dat wordt zowel gewaardeerd door beginners als gevorderden. In zijn werk als psychotherapeut heeft hij ook veel gewerkt met mensen die de weg kwijt raakten op de traditionele spirituele paden. Soms pas na decennia lange beoefening. Daarom heeft Rob Preece ook vee te bieden voor de gevorderde beoefenaar.

Seminars, Verleden & Toekomst

Inmiddels, eind 2013, heeft Rob Preece een drietal seminars gegeven op KenKon.

Vanaf het voorjaar van 2014 start hij een cyclus van acht seminars waarin de (tantrische) meditaties van het Tibetaans Boeddhisme worden onderbouwd, geïntegreerd en verfijnd vanuit zijn ervaring en inzichten als psychotherapeut.

De cyclus van acht seminars zal het hele tantrische pad beslaan, zoals dat ontwikkeld is in het Tibetaans Boeddhisme. Vanaf het zogenaamde ‘kleine voertuig’ (hinayana) tot aan de hoogste beoefeningen van het zogenaamde ’diamanten voertuig’ (vajrayana of tantrayana).

Door Rob’s kwaliteiten als leraar, therapeut en schrijver zal dat ongetwijfeld een toegankelijke, kernachtige en krachtige reeks worden. Hierin zullen het overdragen van de traditionele beoefeningen, aandacht en zorg voor de persoonlijke en psychologische dimensie en  oog voor de belichamingsdimensie van ontwikkeling en bevrijding de richtlijnen zijn.

Klik hier voor meer info over de cyclus van 8

Weblinks t.a.v. Rob Preece

Books by Rob Preece

Overzicht

Overzicht bij de uitgever Snow Lion Publications

Amazon

Online boeken bij Google Books