Hanneke-Nijland Ik loop al jaren op KenKon rond, zij het voornamelijk in stilte. Ik volg getrouw de Tibetaanse meditatielessen van Berry en Sydney, heb een stuk van het Nalandabodhi Pad van beoefening gevolgd. KenKon is mijn plek om tot rust te komen, te aarden, veilig body-mind-spirit-shadow te ervaren.Natuurlijk is KenKon voor mij ook: sangha!

In mijn werk aan de universiteit (Strategic Communication Group) doe ik onderzoek naar mens-dierrelaties en duurzaamheid in het kader van een zelfgeschreven PhD project getiteld ‘Disentangling the Domestic Contract: exploring how people construct (non-)acceptability of keeping and killing animals for food’ – op basis van diepte casestudy’s in Nederland en Turkije. Voor het vak Management of Change: Inter-Human Processes and Communication geef ik jaarlijks een college over Integral Methodological Pluralism.

Het gedachtengoed van Ken Wilber, Integral Theory, heeft een speciale plek in mijn leven en werk. Daarnaast gebruik ik ideeën uit Zijnsorientatie, sufisme, Spiral Dynamics, Theory U, nonviolent communication, circling en dergelijke, gericht op (persoonlijke en collectieve) bewustwording en duurzaamheid. Ik ben ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden en toepassing van Holacracy, iets wat ik graag ga uitvogelen met Edwin, Sydney, Berry, Ingrid, Raymond en Tim!

Mocht je meer willen weten, ik ben altijd in voor een uitwisseling. Maar stilte is ook goed 😉