Op voetballen mocht bij ons niet, drie zwagers die vrijwel iedere maandag niet konden werken, dat was geen toekomst voor mij. Mijn ouders overtuigd dat judo veel minder blessures opleverde, dat werkte. Sindsdien heb ik een scala aan vechtkunsten beoefend, voornamelijk judo en 15 jaar tae kwondo op competitie niveau. Meditatie was voor mij zitten en nog eens zitten, zonder aanwijzing heb ik geleerd lekker weg te dromen. Sinds ik in Wageningen bij Sydney meditatieles ben gaan volgen is dat gelukkig bijgesteld.

Na mijn studie fysiotherapie, heb ik mijn lang gekoesterde wens vervuld: een wandeling van Noordkaap naar Gibraltar. Bijna gelukt, geslaagd in het leren beleven van het nu en je doel los te laten gedurende 7 maanden. Inmiddels bijna 20 jaar cognitief gedragsmatig therapeut bij Winnock Achmea, bewegingsdeskundige, re-integratiecoach en marketing manager en vele trainingen, cursussen, leertrajecten verder, nog altijd het gevoel dat ik het eerste hoofdstuk opnieuw niet snap.

Mijn ontmoeting met Sydney was als de bekende flash, verliefd op het eerste gezicht. Na bijna 20 jaar nog steeds uitdagend, verwarrend, uitnodigend en verwarmend. Een scala aan leraren hebben mij verder geïnspireerd op het vlak van coaching, therapie, Karate, Zen en Tibetaanse meditatie, QiGong, Integral Stuff en veel meer. De laatste jaren meer en meer de mensen die samen met mij de moed en energie opbrengen om telkens weer de ander te ontmoeten op deze bijzondere plek in Wageningen; KenKon: Hemel en Aarde en alles wat daartussen leeft.