Laden Evenementen

Thema: “Het verlangen van Kuan Yin”

Toen Kuan Yin ontstond was ze helemaal opgewonden om de wereld te redden. Maar na eeuwen lange pogingen raakte ze helemaal gedesillusioneerd over het eindeloze project waar ze aan begonnen was. Daardoor viel ze in duizend stukken uiteen. Amitabha Boeddha liet haar herboren worden met duizend armen en in iedere hand een oog. Daarmee kan zij zich in iedere vorm manifesteren en alle vormen van leed verlichten. Haar naam betekent “Zij die alle noodkreten hoort”. Herken je iets hiervan in je eigen ervaring? Eerst wil jij alle leed verlichten zodat jij een ‘goed’ mens bent. Dan valt je wereld uit elkaar en daarna wil je gewoon het leed verlichten om het verlichten zelf. Waneer is verlangen ego-gericht en wanneer is het ego vrij? Dat laatste is veel leuker.

Wat is een KenKon ZenZondag?

Vier keer per jaar organiseert de zengroep van KenKon een ‘ZenZondag’. Een ZenZondag is een stilte-meditatie dag open voor iedereen, ongeacht achtergrond of traditie. Wilt u zazen, chiné of iets anders beoefenen, wilt u iets delen met de stilte, iets weggeven, hoopt u iets te ontvangen of wilt u gewoon de stilte ervaren; u bent van harte welkom! Enige ervaring met meditatie is aan te bevelen.

Een ZenZondag bestaat uit 10 zitperiodes van 25 minuten (zazen), loopmeditatie (kinhin), een praatje (teisho), vraag en antwoord (mondo), thee en mutual inquiry (wederzijds ondervraging).

ZenZondagen staan onder leiding van Olaf van Kooten en Frank Dries.

Aanmelden: info@kenkon.org
Kosten: € 20,-
Neem zelf je lunch mee!

Op de site van Zen in Wageningen vind je meer informatie .