Laden Evenementen

Kosten / Costs (including food en drinks)
Per dag / per day € 40,- (members)
Per dag / per day € 50,- (non members)

Overnachting per nacht € 5,- per overnight stay.
Betaling vooraf / Payment in advance

Locatie / location
Trainingscentrum KenKon, Wageningen

Meer informatie / More information
Voor meer informatie mail naar: Kenkonretreat2019@gmail.com of
bel Raymond Wiggers 06-48782308.

Informatie is tevens te vinden in de hal van Kenkon

Annuleringsregels / Cancellation policy

Geannuleerd voor 19 december; bedrag volledig retour, tussen 19 en 29 december 50% retour. Geannuleerd na 29 december; geen terugbetaling

Cancelled before 19 december full refund; between 19 and 29 december 50% refund. Cancelled after 29 december no refund.

Kenkon Winter Retraite 2019 

           “alles wordt één”

Ook dit jaar weer, wanneer buiten het fruit al lang geoogst is en de gevallen bladeren al weer aan het ontbinden zijn en opgaan in de aarde, kunnen mensen op KenKon samen komen om de stilte delen.

In het gedeelde levensritme van de dag, waarbij meditatie centraal staat, kan veel van ons zinloze, onrustige of pijnlijke gedoe wegvallen. Soms pas na heftig innerlijk verzet, soms na gestage vertering, soms zo maar vanzelf. Zo komt iedereen weer zijn of haar eigen kleine en grootse essenties.

Bij de eerste meditatie sessie in de ochtend zal Sydney Leijenhorst beknopte meditatie instructies gegeven die kunnen dienen als houvast en katalysator voor de dag. Dit jaar zullen de instructies ontleend worden aan de Tibetaanse mahamudra meditatie traditie.

Mahamudra wordt vaak vertaald als ‘het grote gebaar’, maar kan vrijer vertaald worden als ‘de grote omarming [van de ruimte]’.  Omarming betekent hier ‘onbelemmerde gewaarwording’. Wat de aarde is voor de rottende bladeren, is de ruimte van onze geest dat voor alles waar we ons op onbewuste en pijnlijke wijze aan vastklampen. Het is onze ultieme grond, en soms ontdekken we dat alles en iedereen daarvan doordrongen is.

De meditatie sessies worden afgewisseld met loop meditaties en qigong sessies. Verder helpt iedereen mee met huishoudelijke noodzakelijkheden.

De winterretraite 2019 start woensdag 2 januari om 09.00 uur en eindigt op zaterdag 5 januari om 16.00 uur. Aankomst op 1 januari is mogelijk.  We beginnen iedere dag op tijd. De volledige winterretraite duurt 4 dagen. Uiteraard is ook dit jaar een kortere deelname weer mogelijk. We de volgende deelname opties.

Optie 1: De gehele retraite
Optie 2: 1 dag deelname op woensdag 2 januari
Optie 3: 2 dagen deelname op woensdag 2 en donderdag 3 januari
Optie 4: 3 dagen deelname woensdag 2, donderdag 3 en vrijdag 4 januari

Deelnamekosten per dag € 40,00 voor leden en € 50,00 voor niet leden. Overnachtingskosten € 5,00 per nacht. Kosten inclusief eten en drinken. Betaling vooraf.  Instroom op een later tijdstip op de dag is niet mogelijk.

De retraite wordt geleid door Sydney Leijenhorst en wordt gecoördineerd door Raymond Wiggers.

Voor meer informatie mail naar: KenKonretreat2019@gmail.com of bel Raymond Wiggers 06-48782308.  Informatie in de hal van Kenkon en op de website kun je ook een bestand downloaden “Achtergrond Kenkon Winterretraite”. (Nederlands en Engels).

Versleep de slider om het aantal overnachtingen te kiezen

Mochten zich 'problemen' voordoen bij het verzenden van het formulier dan graag een e-mail naar Kenkonretreat2019@gmail.com.