Laden Evenementen

Thema: Life at the edge of the unknown oftewel “Leven en niet weten”

 

Soms vinden we de toekomst gewoon spannend tot er iets gebeurt dat ons leven totaal op zijn kop zet. Bijvoorbeeld als je plotseling een levensbedreigende ziekte blijkt te hebben of het bedrijf waar je decennia gewerkt hebt ontslaat jou. Dat is meestal niet leuk. Het leven gebeurt terwijl je bezig was andere plannen te maken. We willen geloven dat we de toekomst een beetje in de hand hebben, maar feitelijk kunnen we niet voorspellen wat er de volgende minuut gaat gebeuren. Laat staan wat er verder op in de tijd gebeurt. We hebben de gebeurtenissen niet in de hand, maar we hebben wel een keuze hoe we ermee om kunnen gaan. Blijven we nieuwsgierig en zetten we onze hartgeest open of sluiten we ons af en gaan volledig in de overlevingsstand? Kunnen we die openheid trainen? Het begint met een ontembare eerlijkheidsdrang en te erkennen wat is. Dat kun je op je kussen oefenen, maar je zult het in de samenleving met de anderen tot uitdrukking brengen. Het is niet makkelijk, maar wel erg de moeite waard.

Wat is een KenKon ZenZondag?

Vier keer per jaar organiseert de zengroep van KenKon een ‘ZenZondag’. Een ZenZondag is een stilte-meditatie dag open voor iedereen, ongeacht achtergrond of traditie. Wilt u zazen, chiné of iets anders beoefenen, wilt u iets delen met de stilte, iets weggeven, hoopt u iets te ontvangen of wilt u gewoon de stilte ervaren; u bent van harte welkom! Enige ervaring met meditatie is aan te bevelen.

Een ZenZondag bestaat uit 10 zitperiodes van 25 minuten (zazen), loopmeditatie (kinhin), een praatje (teisho), vraag en antwoord (mondo), thee en mutual inquiry (wederzijds ondervraging).

ZenZondagen staan onder leiding van Olaf van Kooten en Frank Dries.

Aanmelden: info@kenkon.org
Kosten: € 20,-
Neem zelf je lunch mee!

Op de site van Zen in Wageningen vind je meer informatie .