Laden Evenementen

Alle plekken zijn inmiddels bezet. Het is alleen nog mogelijk om op de reservelijst geplaatst te worden (voor het geval iemand annuleert).

De wereld is de laatste tijd chaotischer geworden en meer gepolariseerd geraakt. Wat stabiel leek, lijkt uit elkaar te vallen en dat kunnen we alleen samen dragen. Zoals mensen elkaar vroeger – en hier en daar nog steeds – hielpen om de winter door te komen.

Wanneer de natuur zich overgeeft aan het winterse ontbindingsproces, vindt er een uitgebalanceerd proces plaats tussen de elementen en de aarde, wat ook van invloed is op ons. Op KenKon komen we dan altijd samen om dit proces in stilte te delen en ons gewaar te zijn dat ook wij een onderdeel van de natuur zijn. Dat het ook voor ons gezond is om bij tijd en wijle te ontbinden, in verbinding. In stilte ondersteunen we elkaar in onze processen. Door elkaar te steunen groeien we zelf ook. De warmte van onze gezamenlijkheid voedt ook ons innerlijk vuur, en omgekeerd.

In het gedeelde levensritme van de dag, waarbij meditatie centraal staat, kan veel van ons zinloze, onrustige of pijnlijke gedoe wegvallen. Soms pas na heftig innerlijk verzet, soms na gestage vertering en ook zomaar vanzelf. Zo komt iedereen weer bij de eigen kleine en grootse essenties.

——————————————————————

In verband met de huidige energieprijzen bieden we dit jaar een driedaagse dag-retraite aan: van 9:00 – 17:00 uur. We beginnen iedere dag op tijd. We bieden de volgende opties:

KOSTEN

Deelnamekosten zijn per dag € 60,00 voor leden en € 70,00 voor niet leden. Er is deze keer geen mogelijkheid tot overnachten. Kosten zijn inclusief lunch en drinken. Betaling vooraf. 

Er is dus geen mogelijkheid om op KenKon te overnachten maar  in Wageningen zijn er voldoende overnachtingsmogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld op: Wageningen · Verblijven · Airbnb

De retraite wordt geleid door Sydney Leijenhorst en wordt gecoördineerd door Raymond Wiggers.

Voor meer informatie mail naar: KenKonretreat2023@gmail.com of bel Raymond Wiggers 06-48782308. Informatie vind je ook in de hal van KenKon en hieronder kun je een bestand downloaden “Achtergrond KenKon Winterretraite” (Nederlands en Engels).

Datum: maandag 2 t/m woensdag 4 januari.
We volgen een dagprogramma van 09.00 – 17.00 uur. 

In de ochtend geeft Sydney Leijenhorst meditatie instructies die kunnen dienen als houvast en katalysator voor de dag. De meditatie adviezen worden ontleend aan de meest directe en essentiële meditatie tradities van Tibet, op een manier die voor iedereen toegankelijk is. In deze meditatie tradities staat het met open hart en geest ontmoeten van alles wat op ons pad komt centraal. Een goed beheer van ons lichaam, ademhaling en energie wordt daarbij gezien als een voorwaarde om dat  ten volle en duurzaam te kunnen, op een manier die ons zowel gevoelig als krachtig maakt, en samenbrengt.

De sessies worden afgewisseld met loop-meditaties, Tibetaanse yoga en Chinese yoga [qigong].