Afgelopen zomer vlogen 8 karateka van KenKon naar Okinawa om deel te nemen aan de 7e Budosai in Naha. De (World) Budosai is het 4-jaarlijkse evenement van de IOGKF. Deze keer waren er 1100 deelnemers uit meer dan 45 landen. Het was daarmee het grootste karate evenement van de IOGKF ooit. Tevens ook het grootste karate evenement ooit op Okinawa! 

De Budosai bestond uit verschillende soorten trainingen. Gezamenlijke warming up, groepstrainingen, trainingen voor hogere dangraden en seminars. Ook werden er examens afgenomen en (master) demonstraties gegeven. Als afsluiting was er de Sayonara party. Een van de 120 examenkandidaten was onze Hugo. Hij heeft het examen succesvol afgerond en daarmee zijn eerste dan – shodan – behaald.

Naast het trainen was er gelegenheid om te genieten van het heerlijke eten en drinken in de Okinawaanse restaurantjes, cafeetjes en winkels. Kon je marktkramen bezoeken, naar een van de parken of het strand gaan en een sightseeing tour volgen. Voor Japanners is Okinawa een vakantieland. 

De volgende Budosai is in 2019. Dus over drie jaar. Dan bestaat de IOGKF 40 jaar. Spaar alvast 😉

Voor een meer volledig verslag, zie http://www.iogkf.com/archives/2812