Leven vanuit verbinding van hoofd en hart

In het overvolle ritme van het leven van alledag zijn veel mensen hun levenskunst kwijtgeraakt. Mensen raken zichzelf kwijt. Mensen vragen zich af: ‘Wie ben ik en wat ik wil nou eigenlijk?’ Of zij vragen zich dit helemaal niet meer af en voelen zich ongelukkig en afgeleefd door het hoge tempo en de oppervlakkigheid van alledag.

Het leven is een overlevingsstrijd geworden en er is nog amper ruimte om te voelen en te doen wat je echt wilt. De bewegingen en patronen die je steeds weer afbrengen van jezelf, van wat jou beweegt en de dingen die je wilt, vormen het spel van ‘het ego’. Tijdens deze lezing ontdek je jouw specifieke basisbewegingen en patronen. Stap voor stap ga je het spel dat het ego met jou speelt herkennen. Je gaat herkennen op welke manier je gevangen zit: in wie je denkt te zijn en in wat je denkt te moeten doen. We staan stil bij het herkennen en ervaren van ‘het pijnlichaam’ en ‘het ego’ zoals beschreven door Eckhart Tolle en je krijgt inzichten om vanuit het ‘vrije zelf’ met deze twee om te gaan. Je maakt gebruik van de ruimte tussen het ‘vrije zelf’ en ‘het pijnlichaam’; hierdoor hervind je de vrijheid om te doen wat je wilt, ontdek je de levenskunst vanuit de kracht van het Nu, en ervaar je rust, helderheid, acceptatie en tevredenheid.

Evert van de Ven is directeur van Atelier de Clou en initiator van het project ‘The spirit we can be’.
Sinds 1993 is hij werkzaam als trainer/coach op het gebied van bewustwording en zingeving en wordt hij veelvuldig gevraagd voor lezingen en workshops. Op authentieke, humoristische en inspirerende wijze weet hij mensen tot de kern te brengen van wat hen beweegt en begeleidt hij hen om dit neer te zetten in de dagelijkse praktijk. Kernprincipes van zijn werk zijn: ‘bewustwording en levenskunst’, ‘van onderscheiden naar verbinden’ en ‘van verandering tot transformatie’. Artikelen van Evert van de Ven zijn gepubliceerd in ‘Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde’, ‘Prana’ en ‘In-Zicht’. Daarnaast is hij een bruggenbouwer en zet hij zich in om diverse spirituele leraren en visies met elkaar in contact te brengen. Hiertoe werkt hij onder anderen samen met Eckhart Tolle Teachings.
Zie ook www.declou.com

Datum: Vrijdag 21 mei
Opgeven via info@kenkon.org