Laden Evenementen

Informatie Nederlandse IOGKF Gasshuku 2024

Beste lezer,

Hierbij aanvullende informatie over de Nederlandse Gasshuku 2024, georganiseerd door de IOGKF Nederland.

De gasshuku

Op 13 & 14 april is het zover, dan komen de in Canada wonende IOGKF World Chief Instructor, Sensei Nakamura, 8ste dan, en de op Okinawa wonende IOGKF Chief Instructor van Japan, Sensei Yamashiro, 8ste dan, naar Nederland, voor een tweedaagse trainingsstage.

Dit is een unieke kans om diepe ervaringen en inzichten op te doen in het Okinawa goju-ryu karate. Velen hebben beide leraren al eens meegemaakt. In Nederland of in het buitenland. Voor mij zijn zij nog steeds belangrijke bronnen van inspiratie, gewaardeerde collegae en goede vrienden. Ze hebben beiden een gerijpte en unieke manier om de essenties van het Okinawa goju-ryu karate over te brengen. Daarnaast zal ik zelf ook lesgeven en mijn best doen een waardige en zinvolle bijdrage te leveren.

Verder is de gasshuku ook een hele mooie gelegenheid om tijd door te brengen met bekenden uit binnen- en buitenland.

Voor wie?

Dit evenement wordt georganiseerd door en voor de IOGKF Nederland. Het is open voor karateka’s die trainen bij één van de bij de IOGKF Nederland aangesloten dojo’s of bij IOGKF dojo’s in het buitenland. De minimum leeftijd voor deelname is 16 jaar.

Op vrijdag zullen ze ook de jeugd les geven, in Tiel, maar dat wordt apart georganiseerd.

Inschrijving

Je kunt je inschrijven op deze pagina. Daarbij staat ook de optie om je in te schrijven voor een gezamenlijk buffet [zie onder].

Voor de snelle boeker is er de mogelijkheid om kosten te besparen op de ticket prijs. De vroegboekkorting eindigt op 15 februari.

Training voor één dag is mogelijk, maar wordt afgeraden. Aangeraden wordt om je in te schrijven voor de twee volle dagen, om de volle beleving van een ‘gasshuku’ te ondergaan. Dat is echt een andere ervaring dan een paar trainingen meepakken.

Mocht het storm lopen, dan krijgen mensen die voor het hele weekend boeken voorrang.

De inschrijving voor de gasshuku sluit op woensdag 10 april.

Voor eind februari worden ook tickets en informatie toegevoegd over T-shirts.

Kosten

Vroegboekkorting IOGKF Leden t/m shodan€ 90,00
Vroegboekkorting IOGKF Leden nidan en hoger€ 110,00
Na 15 februari: IOGKF Leden t.m shodan€ 105,00
Na 15 februari: IOGKF Leden nidan en hoger€ 125,00

Prijzen exclusief boekingskosten [deze worden tijdens het boekingsproces met de ticket app in rekening gebracht.

Trainingsschema

Het trainingsschema is nog onder voorbehoud, maar zoals het er nu voor staat zijn er voor de karateka’s tot en met 1e dan zes trainingen van een uur of langer, plus nog gezamenlijke warming-ups en een cooling down en/of spirit training op het einde. Drie per dag.

Voor de 2e dan en hoger zijn er nog twee extra trainingen op de zondagmiddag.

De trainingen van zaterdag duren naar verwachting van 10 – 15.15 uur [daarna examens] en op zondag van 9 – 12.45 voor karateka’s t/m 1e dan, en tot circa 16 uur voor karateka’s van 2e dan en hoger.

Examens

Zaterdagmiddag zijn er examens. Inschrijving verloopt via je dojo-leider en deelname is alleen mogelijk na akkoord van de dojo-leider. Deelname aan de gasshuku is een vereiste.  Zoals altijd moet de inschrijving uiterlijk één week van tevoren helemaal rond en ingeleverd zijn. Kandidaten voor zwarte band graden worden geacht, waar mogelijk, op de voorafgaande centrale trainingen te verschijnen en/of meermaals in de honbu dojo mee te trainen.

Locatie

De trainingen en examens vinden plaats in de Jan Massinkhal, Nieuwe Dukenburgseweg 5, Nijmegen.

Gezamenlijk diner

Zaterdagavond is er een gezamenlijk eten bij ‘De Wereldkeuken’ van het Triavium, Van   Rosenburgweg 2A, 6537TW, Nijmegen. Circa 6 minuten met de auto vanaf de Jan Massinkhal. Het diner is een buffet. De kosten hiervoor bedragen 39,95 p.p. [voor twee uur inclusief fris, regulier bier, wijn, koffie, thee]. Speciaal bier en sterke drank kun je zelf tegen meerprijs aan de bar kopen. Er is een ruim aanbod aan vegetarische opties en ook voldoende opties voor mensen met glutenallergie en lactose-allergie. Opties voor veganisten zijn zeer beperkt.

Eventuele familieleden, vrienden of vriendinnen die meegaan, maar niet meetrainen, kunnen apart boeken voor het diner.

Let op!: als je parkeert bij het Triavium heb je een uitrijkaart nodig. Deze dien je zelf bij de kassa ter plekke te kopen.

Overnachtingsmogelijkheden

Er zijn dichtbij goedkope groepsslaapmogelijkheden in Trainingscentrum Michi van Sensei Niek Hermsen [Jan Massinkhal naar Trainingscentrum Michi, Staddijk, Nijmegen – Google Maps ]. Ongeveer 7 minuten met de auto. De kosten hiervoor bedragen € 15,- per persoon per nacht. Inclusief ontbijt en de mogelijkheid om een lunchpakket te maken. Neem hiervoor contact op met info@trainingscentrum-michi.nl. Volg deze link voor meer informatie.

Of wat verder weg in KenKon in Wageningen [Jan Massinkhal naar KenKon, Nieuwe Kanaal, Wageningen – Google Maps ]. Daar zijn maar liefst drie dojo’s beschikbaar. Voor deze optie heb je een auto of een lift nodig. Ongeveer 35 minuten met de auto. De kosten hiervoor bedragen € 10,- per nacht. Neem hiervoor contact op met mijn assistente, Ingrid Bos, via ingrid@kenkon.org. Bij voldoende interesse zal voor € 5,- extra een ontbijt geregeld worden.

Voor hotels en B & B verwijzen we je naar de hiervoor bekende websites.

Vragen?

Ik verwacht dat het een groots evenement wordt. In ieder geval zijn we geïnspireerd om dat ervan te maken.

Hartelijke groet,

Sydney Leijenhorst