Beste leden en deelnemers aan de introductiecursussen,

Waar we eerder nog een kleinere ‘tweede golf’ verwachtten, zijn we nu wakker geworden met de wetenschap dat deze juist groter is. De steile toename, voortschrijdend inzicht en de maatregelen van de overheid van gisteravond vragen daarom van ons ook weer een nieuwe aanpak en opzet van de KenKon activiteiten. Gelukkig zijn we inmiddels getraind in flexibiliteit, creativiteit en veerkracht ?

Zoals het er naar uit ziet,  kunnen de meeste KenKon activiteiten echter gewoon doorgaan met dezelfde zorgzaamheid als voorheen, plus nog een beetje extra. Die zorgzaamheid blijft van belang. Niet alleen vanwege de snelle toename van het aantal corona besmettingen in Nederland, maar ook specifiek in Wageningen. Wageningen zit helaas in de hogere regionen van die golf.

Qigong

Voor qigong gelden geen nieuwe restricties. Wel is het mogelijk dat het aantal deelnemers/sters in de zaal te groot zou kunnen worden voor de anderhalve meter regel, maar dat was tot nu toe niet het geval. Mede omdat we twee van de vijf sessies ook online aanbieden. Mocht het maximum in beeld komen, dan kunnen we bijvoorbeeld met inschrijving werken en eventueel nog meer sessies ook online aanbieden.

Tibetaanse meditatie en Tibetaanse yoga

Hiervoor geldt hetzelfde als voor de qigong. Ook hier zijn vier van de vijf sessies online beschikbaar.

Zen meditatie

Hiervoor gelden ook geen nieuwe restricties. Mocht de Zen-groep nog wijzigingen aanbrengen, dan zullen ze dat direct met de leden en cursisten communiceren.

Karate

De trainingen voor de jeugd [8-18 jaar] kunnen sowieso doorgaan op dezelfde voet. Dus zonder afstand van elkaar (wel van de docenten). Ouders worden geadviseerd om hun kind buiten gedag te zeggen en te begroeten. Kleedkamers en douches mogen de komende vier weken niet gebruikt worden, dus laat de kinderen omgekleed naar KenKon komen. In geval van klachten van de luchtwegen die mogelijk aan corona zijn gerelateerd of huisgenoten die positief getest zijn, natuurlijk gewoon thuisblijven.

Voor 18+ karate moeten we nog even studeren, afwachten en navraag doen. Het wordt sowieso de komende maand weer solo karate, maar als zodanig kan het mogelijk toch in de zaal met een maximum van circa 12. Dat zal dan weer via inschrijving moeten gaan. Mogelijk komt er bij deze optie ook één sessie die online te volgen zal zijn. Deze zal dan misschien in het Engels zijn.

Of het wordt maximaal 4 deelnemers/sters per keer en dan wordt het een wat ingewikkelder organisatorisch proces en gaan we dat in ieder geval met meerdere online opties combineren.

Wel moeten de kleedkamers en douches weer dicht. Kleed je dus thuis al om en hou er rekening mee dat we richting winter gaan (dus neem warme kleding mee voor de weg terug, zeker wanneer je op de fiets bent ?).

De nieuwe overheidsrichtlijnen en maatregelen van gisteravond gaan in vanaf vandaag,  14 oktober, om 22 uur. Het trainingsrooster voor karate is vandaag, 14 oktober, derhalve nog ongewijzigd.

Integral Warrior Workout

Gek genoeg geven de nieuwe richtlijnen voor sporten zoals bijvoorbeeld ‘bootcamp’ een maximum van 30 deelnemers/sters aan voor binnen [indien dat op 1,5 meter is] en een max voor 4 voor buiten. Het kan dus in ieder geval doorgaan. Binnen of buiten. De Integral Warrior Workout van dinsdagavond 19 – 20 uur hadden we sinds vorige week sowieso al ook online aangeboden [link: https://us02web.zoom.us/j/81574185165]

KenKon in het algemeen m.i.v. woensdag 14 oktober 22 uur

  • Kleedkamers en douches worden gesloten.
  • ‘Kantine’ mag niet gebruikt worden: neem eventueel zelf een bidon met water mee en gebruik alleen je eigen bidon.
  • Iedereen wordt geadviseerd om in de publieke ruimtes van KenKon een mondkapje te dragen. Dus niet in de zalen [mag wel natuurlijk], maar wel in de hal, gang, enz.
  • Voor of bij binnenkomst in de zaal je naam noteren op de presentielijst.
  • Van iedere bezoeker verwachten we, in het belang van al onze bezoekers, dat hij of zij buiten en binnen verantwoordelijk omgaat met de situatie en eigenaarschap neemt over de richtlijnen rondom hygiëne, afstand, enz.
  • In geval van klachten bij jezelf of je naasten, die corona gerelateerd kunnen zijn, thuisblijven en de richtlijnen omtrent testen, quarantaine, enz. volgen, alvorens weer offline mee te doen. Meerdere leden van KenKon hebben die weg al gevolgd, hebben daarmee verdere besmettingen voorkomen en kunnen nu weer met veel plezier en een gerust hart meetrainen.

Fijne dag,

Sydney Leijenhorst