VOL! Alleen nog mogelijk om op de reservelijst geplaatst te worden.

Tibetaanse Adem Meditatie

De Vijf Tsa Lung Oefeningen

Met Sydney Leijenhorst

English Information

In de Oosterse tradities zijn lichaam en geest één geheel. De vitaliteit van ons lichaam wordt gezien als de brandstof van de geest. Als we bijvoorbeeld vaker piekeren, gefrustreerd raken of verdrietig zijn dan gezond voelt, is er altijd ook iets mis met onze vitaliteit. Dan is er te weinig of stroomt het niet. Meditatie, een goed gesprek of psychotherapie kunnen dan soms tekortschieten.

Onze vitaliteit hangt direct samen met onze levensadem (lung) en onze ademhaling. Door specifieke yoga bewegingen en ademhalingsmethoden, in combinatie met zelfbewustzijn en open aandacht, kunnen we de disbalans op het niveau van de innerlijke brandstof of vitaliteit herstellen en onze psychofysieke gezondheid hervinden.
Dat brengt ons tevens – als vanzelf – bij het rusten in de open natuur van onze geest. Een natuur waarin het verschil tussen lichaam & geest, ik & ander en andere dualiteiten in elkaar oplossen en innerlijke strijd verdwijnt.

De vijf tsa lung oefeningen zijn een vijftal eenvoudige, goed gedocumenteerde, bewegende ademoefeningen, uitmondend in stille meditatie. Ze werken helend en bevrijdend in op verschillende ’hot spots’ van de verbinding tussen lichaam en geest en de bijbehorende emotionele en mentale dimensies van wie we zijn en hoe we leven.

Zondag 8 januari 2012, 10 – 17.00 uur
KenKon, Nieuwe Kanaal 11, Wageningen
Inschrijving: info@kenkon.org / www.kenkon.org

Kosten: 50 + vrije donatie
KK leden/Studenten/Minima: 30 € + vrije donatie
Prijzen zijn inclusief cursusmateriaal & dranken
Voertaal: Nederlands, indien nodig ook Engels.
Voor wie?: iedereen die geïnteresseerd is in meditatie, ademoefening & yoga

Bekijk de Tsalung.pdf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *