Raymond Wiggers

Bij mijn oma stond er altijd Indisch eten en een twijfelaar met een goeling voor me klaar. De geur van Indische specerijen raakte alle hoeken en gaten van haar kleine huisje en zorgden voor een rustgevend en welkom gevoel. De Indische invloeden hebben ervoor gezorgd dat oosterse cultuur en ook haar sporten me altijd hebben aangetrokken. Stiekem heb ook ik de karate kid en David Carradine (kung fu) nagedaan. Hadjime!! Meegezogen door het tafeltennistalent van mijn broer heb ik eerst jaren achter een tafel met een netje en een klein balletje gestaan. Tafeltennis heeft me discipline, concentratie en doorzettingsvermogen bijgebracht. “Be the ball!” – want alleen door één te zijn met de bal kun je tafeltennis in een flow spelen. Hoe goed dit inzicht van pas zou komen bij karate en meditatie!

Na mijn middelbare school heb ik eerst in de horeca gewerkt. Hard werken voor weinig, maar een bron van kennis op gebied van mensenkennis, commercie en klantgericht werken. Nadat ik vier jaar varen aan mijn dienstplicht bij de Marine had aangeplakt kwam ik terecht in de bancaire sector. De Marine heeft me gevormd, de bancaire sector heeft me geleerd standvastig te zijn. Je weleens verzetten tegen het systeem maakt je eenzaam maar levert wel tevreden klanten op. Ik werk nu als adviseur voor de medische professional. Iedere dag verrassen mijn relaties me weer met hun soms open en kwetsbare vraagstukken. Het geeft me voldoening als ik een bijdrage kan leveren aan het oplossen van hun diverse vraagstukken.

Drie jaar geleden ben ik via KenKon in aanraking gekomen met o.a. meditatie en karate.

In deze drie jaar is KenKon een plek geworden waar ik bijzondere mensen ontmoet die me inspireren en stimuleren om door te gaan op het ingeslagen pad. Geïnspireerd door o.a. Berry en Sydney ben ik me verder gaan verdiepen in meditatie (zowel praktisch als theoretisch) en heb ik ervaren hoe heilzaam karate voor lichaam en geest kan zijn. Ik beschouw het als een eer dat ik, met mijn prille KenKon verleden, lid mag zijn van het management team. Met mijn zakelijke, commerciële achtergronden en met een vleugje oosterse stille kracht, hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan de continuïteit en groei van KenKon.