In de 20 jaar die ik verbonden ben met KenKon/TaMo, is de beoefening van het Okinawa Gojuryu karatedo altijd het hart/vertrekpunt van de training/ontwikkeling geweest. Dit aangevuld met (White Crane) Qigong en Tibetaanse Meditatie. In het verleden ook o.a. met aikido, (zen- en TCM-)shiatsu en kobudo.

Het meest boeiende van het lesgeven(doceren) is het doseren. Het daarbij inleven in wat iemand op dat moment nodig heeft en dat dan stapsgewijs aanbieden. Met name is het daarbij de uitdaging hetgeen wat niet uit te leggen valt/of on- of niet direct verklaarbaar is, toch over te brengen.

Grote inspirator is vanaf het begin Sensei Morio Higaonna geweest. Vele trainingsstages heb ik onder zijn leiding gevolgd. Daarnaast van verschillende Europese topleraren les gehad waaronder wijlen Sensei Pantanowitz. Daarnaast ook Dr. Yang, Jwing Ming (White Crane Qigong en Chin Na). Andere inspirators zijn vanuit het Tibetaanse Boeddhisme o.a. de Dalai Lama en Chögyam Trungpa. Mevlana Djelal al-din Rumi en Inayat Khan vanuit het (Universeel) Soefisme en verder Ken Wilber en de leraren vanuit zijn Integral Instituut.

Van origine heb ik een pedagogisch didactische opleiding. Ik ben werkzaam als (Information) Security Consultant. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf in de advisering, consultancy en het geven van trainingen in hetzelfde vakgebied.

Met vriendelijke groet, Bart