Integral Life and Training Centre

KenKon is een plek waar mensen elkaar ontmoeten. In een gevecht, in de stilte, in een dans, in een gesprek of tijdens een les, training of een seminar. Tijdens deze ontmoetingen gaat het om plezier, gezondheid, bewustwording, ontwikkeling en het aanleren van zinvolle vaardigheden.

In ons trainingscentrum vind je vooral medemensen bij wie je terecht kunt voor een gelijkwaardig gesprek; trainers die je kunnen onderrichten in de discipline van jouw keuze en je kunnen begeleiden in je training; rolmodellen die je kunnen inspireren om meer uit je leven te halen;  trainingsmaatjes met wie je samen meer uit jezelf en elkaar kunt halen;  mentoren die je kunnen helpen om te kijken naar je zelf, je wezen en je leven; inspiratiebronnen die ons helpen kijken naar dat wat we voor onmogelijk houden en mensen zoals jij en ik die af en toe vast wel wat hulp of een hart onder de riem kunnen gebruiken.

KenKon betekent ‘Hemel & Aarde’ en verwijst naar de balans, het contrast, de interactie en de integratie van tegenpolen, waar we op KenKon in geloven en naar zoeken. Zoals bijvoorbeeld in yin & yang, mannelijk & vrouwelijk, vurig & kalm, sterk & zacht, autonoom & verbonden, meditatief & extatisch, enzovoorts. Veel van de kerndisciplines van KenKon werken op allerlei manieren met deze basisdynamiek van ons bestaan. Ook het kleurrijke spectrum van ons ‘mens zijn’ dat hieruit opwelt zie je terug in ons logo.

Een aantal tradities spelen al heel lang een belangrijke inspirerende rol op KenKon. Dit zijn Oosterse vechtkunst, yoga en meditatie als disciplines, en Tibetaans Boeddhisme en Zen Boeddhisme als wijsheidstradities.