Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zenzondag: Show up!

11 december 2016 09:0017:00

€20

Zenzondag

Thema: Show up!

Altijd op komen dagen als er iets leuks te doen valt, doet iedereen zonder veel gemor. Volledig aanwezig zijn en blijven voor iets wat moeilijk is, is confronterend. Dat gaan we liever uit de weg, logisch. Zo blijven we in onze comfort zone. Zitten met wat is, op elk moment, betekent dat je niet langer uitwijkt maar de confrontatie aangaat. Dat is de geest van zen, zazen, als het moeilijk wordt… Er op af! Alleen zo wordt groei mogelijk, je wordt wakker geschud, je hart opent. Een dag van mededogen met wat is. Dus: show up! Altijd.

KenKon ZenZondag:
Vier keer per jaar organiseert de zengroep van KenKon een ‘ZenZondag’. Een ZenZondag is een stilte-meditatie dag open voor iedereen, ongeacht achtergrond of traditie. Wilt u zazen, chiné of iets anders beoefenen, wilt u iets delen met de stilte, iets weggeven, hoopt u iets te ontvangen of wilt u gewoon de stilte ervaren; u bent van harte welkom! Enige ervaring met meditatie is aan te bevelen.
Een ZenZondag bestaat uit 10 zitperiodes van 25 minuten (zazen), loopmeditatie (kinhin), een praatje (teisho), vraag en antwoord (mondo), thee en mutual inquiry (wederzijds ondervraging).
ZenZondagen staan onder leiding van Olaf van Kooten en Frank Dries.
Aanmelden: info@kenkon.org
Kosten: 20 euro
Neem zelf je lunch mee!

Gegevens

Datum:
11 december 2016
Tijd:
09:00 – 17:00
Kosten:
€20

Organisator

Martijn Wevers
E-mail
mswevers@xs4all.nl

Locatie

KenKon Integral Life and Training Center
Nieuwe Kanaal 11
Wageningen, 6709 PA
+ Google Maps