Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ZenZondag: Kun je leven zonder leugens?

10 december 2017 09:0017:00

€20

ZenZondag: “Kun je leven zonder leugens?”

Why are you unhappy?
Because 99.9% of what you do and what you think is about yourself.
And there isn’t one.

[Wei Wu Wei]

Is het mogelijk om zonder jezelf te bedotten in het leven te staan? Als ik naar de tafel kijk, dan zie ik een tafel en soms merk ik op dat hij van hout is. Maar ik zie niet de boom waar het hout uit komt. Noch de zon en de regen en de grond die de boom hebben helpen groeien. Noch de mensen die de boom hebben gekapt en in planken gezaagd etc. Maar dat zit wel allemaal in de tafel. Ook de zuurstof die de boom heeft geproduceerd en waarvan ik misschien nu toevallig enkele moleculen inadem. En de koolzuur die zal vrijkomen als de tafel ergens zal liggen te rotten en die weer andere planten zal voeden. Kan ik zien hoe innig ik verbonden ben met dit alles? Hoe niets ontstaat noch verdwijnt, maar alles voortdurend transformeert? En toch leef ik met het beeld dat ik iets anders ben dan al het andere. Ik leef in de overtuiging dat ik ooit geboren ben en ooit dood zal gaan. Maar wat wordt er geboren en wat gaat er dood? Hoe ben ik aan die leugen gekomen? En hoe kom ik er vanaf? Wil ik er wel vanaf? Hoe zou een leven zonder die leugens eruit zien? Laten we het onderzoeken.

Vier keer in het jaar organiseren we een zenzondag. Van 9:00 tot 17:00 zitten we dan tien periodes van 25 minuten zazen met kinhin tussendoor.

We brengen de dag door in stilte. Er is ruimte voor kinhin, mondo en ‘mutual inquiry’ waarbij je vanuit zazen met elkaar van gedachten kan wisselen.
Elke zenzondag heeft een eigen thema dat door Olaf van Kooten of Frank Dries besproken wordt tijdens de teisho.

Koffie en thee wordt verzorgd, je moet wel je eigen lunch meenemen. De hele dag kost €20,-

Meer informatie over een ZenZondag vind je hier

Aanmelden: info@kenkon.org
Kosten: € 20,-
Neem zelf je lunch mee!

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
10 december 2017
Tijd:
09:00 – 17:00
Kosten:
€20
Evenement Categorie:

Locatie

KenKon Integral Life and Training Center
Nieuwe Kanaal 11
Wageningen, 6709 PA
+ Google Maps