Laden Evenementen

Zengroep Wageningen organiseert op 9 oktober (9-17 uur) een ZenZondag in KenKon. Senko Sensei verzorgt de begeleiding. Senko is opgeleid in Zen River Temple en geeft sinds zijn dharma-transmissie wekelijks les in zencentra in Utrecht en Groningen.

De ZenZondag opent met een uitgebreide geleide meditatie, halverwege is er dharma-onderricht voor heel de groep. Perioden van zazen worden afgewisseld met loopmeditatie en individueel onderhoud met de leraar. Voor een lunch wordt gezorgd. Aansluitend zijn er voor wie wil bewegingslessen. Na de zazen in de middag ronden we af met een korte boeddhistische dienst. Al met al een uitstekende gelegenheid om te oefenen in de vier elementen van de zenbeoefening: meditatie, bewegingstaal, dharma-studie en sociale interactie.

Je kunt je aanmelden per email via info@kenkon.org. Om alle onkosten samen te dragen vragen we een contributie 35 euro. Zit je krap bij kas dan stellen we een bijdrage voor van 20 euro.

Zengroep Wageningen komt wekelijks op woensdagavond bijeen voor meditatie en tekststudie (ook per zoom te volgen), organiseert tweemaal per jaar een zen-introductie, soms een ZenZondag en af en toe een filmavond.