Laden Evenementen

Op zondag 17 Juni is er weer een meditatiedag in stilte, georganiseerd door de zengroep van KenKon. Deze keer met als thema ”Zen (on) Zin”. Bij zen denken veel mensen aan rust, stilte en gelijkmoedigheid. Dat is het, zeer ten dele. Wie zen onderzoekt, passeert dit cliché al snel.

Zen gaat over jezelf geven, geven en nog eens geven, tot er niets meer overblijft en je kunt ontwaken. Daarvoor zal je jezelf moeten onderzoeken en daarbij niets uit de weg gaan. Het vereist meedogenloze oprechtheid. Het goede nieuws is dat je het niet alleen hoeft te doen. We doen het met elkaar. Wie doet met ons mee?

Vier keer in het jaar organiseren we een ZenZondag. Van 9:00 tot 17:00 zitten we dan tien periodes van 25 minuten zazen met kinhin tussendoor. We brengen de dag door in stilte. Er is ruimte voor kinhin, mondo en ‘mutual inquiry’ waarbij je vanuit zazen met elkaar van gedachten kan wisselen.

Elke ZenZondag heeft een eigen thema dat door Olaf of Frank besproken wordt tijdens de teisho. Deze keer is dat ”Zen (on) Zin”. Koffie en thee wordt verzorgd, je moet wel je eigen lunch meenemen. De hele dag kost €20,