Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voortgang in Meditatie

21 april 2018 10:0022 april 2018 17:00

De Negen Stadia naar Innerlijke Vrede

Meditatie neemt vandaag de dag een grote vlucht. Waar het vroeger vooral voor vrijdenkers was, beginnen nu steeds meer gevestigde gezondheidszorgers en -instellingen meditatie aan te bieden als onderdeel van hun behandeling en begeleiding en ontdekt ook de wetenschap hoe waardevol het is.

Meditatie is momenteel zelfs een hype onder de noemer ’mindfulness’. Dat heeft als valkuil dat het losweekt van de diepe ervaringswijsheid en samenhang van de tradities waaruit meditatie ontstond. Het brengt dan misschien een kortdurende ’high’ van nieuwe en enigszins verruimende en bevrijdende ervaringen, maar meestal is dat van korte duur en blijft duurzame vooruitgang achterwege.

Deze twee dagen zijn bedoeld om dieper in te gaan op het pad van meditatie, aan de hand van een klassieke ’kaart’ (zie de glimp ervan in het kader links) die uitleg geeft van de negen stappen naar innerlijke vrede. Een kaart die kan dienen als uitleg, inspiratie en leidraad voor het verder gaan op het pad van meditatie waarbij aandachtigheid [’mindfulness’] en oplettendheid [’alert awareness’] de geestelijke basisgereedschappen zijn. Hoewel ’innerlijke vrede meditatie’ een basisvorm van meditatie is, zal ’voortgang in meditatie’ ook bezien worden t.a.v. andere – meer gevorderde – vormen van meditatie die gericht zijn op inzicht, transformatie en bevrijding.

Dit weekend is leerzaam voor beginners en zinvol voor mensen met ervaring. Dag 1 is open voor iedereen, ook voor mensen met beperkte meditatie ervaring. Dag 2 is open voor hen die al eerder tenminste één dag onderricht ontvingen in de negen stadia (in overleg).

Data & tijden:
Zaterdag en zondag 21 & 22 april, 10.00 – 17.00 uur.
Locatie KenKon Integral Life & Training Centre,
Nieuwe Kanaal 11, 6709 PA Wageningen, Nederland

Kosten & betaling
1 dag € 95,- / 2 dagen €160,-;
Gereduceerd tarief (KK leden/studenten/minima): 1 dag €70 / 2 dagen €110.
Prijzen zijn inclusief lunch en cursus materiaal.
Na je registratie ontvang je een factuur.

Annuleringsregels: Meer dan 3 weken voor het seminar: volledige terugbetaling; meer dan 2 weken ervoor: 60% terugbetaling; meer dan 1 week van tevoren: 20% terugbetaling; minder dan een week voor de start: geen restitutie.

Aanvullend
Overnachting mogelijk op yoga futons in de dojo € 10 per nacht.
Consultruimtes [2]: € 20 per nacht. Er zijn hotels en B & B’s in de omgeving.

Meer info: info@kenkon.org
0317-452946

Aanmelden

[dhvc_form id=”13184″]

Gegevens

Begin:
21 april 2018 10:00
Einde:
22 april 2018 17:00
Evenement Categorie: