Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De hartsutra van binnenuit

8 mei 2019 19:0022:00

De Hartsutra wordt in bijna alle zendo’s over de wereld gereciteerd. De woorden roepen op om je vrij en open te maken en verwijzen naar een realiteit die reikt voorbij die van alledag. Zo’n ervaring zet de wereld op zijn kop maar kan aanvoelen als ‘helemaal thuiskomen’.

In deze workshop proberen we je via een geleide meditatie te openen voor de diepere laag van de tekst. Je krijgt heel concrete aanwijzingen om gedurende een langere tijd ontspannen én gefocust te blijven. Je doet mentaal als het ware een stapje opzij om ruimte te laten voor wat zich aandient zonder je ermee te bemoeien. Zo krijg je de kans de woorden te verstaan zonder ze te hoeven begrijpen. De Hartsutra blijkt dan veel dichterbij dan je zou denken.

Simon Senko de Boer
Simon Senko de Boer begon met Zen toen hij Tenkei Roshi, de abt van Zen River, ontmoette tijdens een workshop in 2000. In 2003 stopte hij met z’n werk bij een non profit organisatie in Den Haag en begon z’n residentiële training in Uithuizen. Vrijwel meteen vond hij zijn plek als enthousiast tuinman, waarmee de tempeltuin zijn werkterrein voor de beoefening van zen werd. Ook is hij in Japan geweest om een Winter Ango (intensieve zentraining) bij te wonen geleid door Seido Suzuki Roshi. In 2014 heeft hij transmissie gekregen, en leidt nu in Groningen een meditatiecentrum op een woonboot waar maandelijks een sesshin wordt gegeven. Ook geeft hij wekelijks les in ‘Zentrum’ in Utrecht. Simon legt gemakkelijk een link vanuit het boeddhistisch onderricht naar het dagelijks leven en biedt gelegenheid voor het stellen van vragen.

Wanneer: Woensdag 8 mei, 19:00 – 22:00
Programma:
19:00 – 20.15 Geleide meditatie en zazen
20:30 – 22.00 Zazen en teisho (praatje)

Wie niet in de gelegenheid is om de hele avond aanwezig te zijn kan ook een van beide delen volgen. Wel graag op tijd zijn: in/uitloop tussen 20.15 en 20.30.
Kosten : € 7,50

Gegevens

Datum:
8 mei 2019
Tijd:
19:00 – 22:00

Locatie

KenKon Integral Life and Training Center
Nieuwe Kanaal 11
Wageningen, 6709 PA
+ Google Maps