Laden Evenementen

In een wereld die steeds chaotischer en meer dualistisch lijkt te worden leert de stilte ons dat alles één is. Wanneer buiten de natuur zich overgeeft aan het ontbindingsproces en opgaan in de aarde, komen we op KenKon om dit proces samen in stilte te delen.

In het gedeelde levensritme van de dag, waarbij meditatie centraal staat, kan veel van ons zinloze, onrustige of pijnlijke gedoe wegvallen. Soms pas na heftig innerlijk verzet, soms na gestage vertering, soms zo maar vanzelf. Zo komt iedereen weer zijn of haar eigen kleine en grootse essenties.

Aan het begin van de eerste meditatiesessie (ochtend) geeft Sydney Leijenhorst beknopte meditatie instructies die kunnen dienen als houvast en katalysator voor de dag. De instructies worden ontleend aan de Tibetaanse mahamudra meditatie traditie.

Mahamudra wordt vaak vertaald als ‘het grote gebaar’, maar kan vrijer vertaald worden als ‘de grote omarming [van de ruimte]’.  Omarming betekent hier ‘onbelemmerde gewaarwording’. Wat de aarde is voor de rottende bladeren, is de ruimte van onze geest dat voor alles waar we ons op onbewuste en pijnlijke wijze aan vastklampen. Het is onze ultieme grond, en soms ontdekken we dat alles en iedereen daarvan doordrongen is.

De meditatie sessies worden afgewisseld met loop meditaties en qigong sessies. Verder helpt iedereen mee met huishoudelijke noodzakelijkheden.

De winterretraite 2020 start donderdag 2 januari om 09.00 uur en eindigt op zondag 5 januari om 16.00 uur. Aankomst op 1 januari is mogelijk. We beginnen iedere dag op tijd. De volledige winterretraite duurt 4 dagen. Uiteraard is ook dit jaar een kortere deelname weer mogelijk. We bieden de volgende opties.

Optie 1: De gehele retraite
Optie 2: 1 dag deelname op donderdag 2 januari
Optie 3: 2 dagen deelname op donderdag 2 en vrijdag 3 januari
Optie 4: 3 dagen deelname donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 januari

Kosten

Deelnamekosten per dag: € 45,00 voor leden en € 55,00 voor niet leden. Overnachtingskosten € 5,00 per nacht (slaapgerei zelf meenemen). Kosten inclusief eten en drinken. Betaling vooraf. Instroom op een later tijdstip op de dag is niet mogelijk.

Annuleringsregels

Bij annulering meer dan 3 weken voor de start van de retraite: volledige restitutie; meer dan 2 weken voor de start: 60% restitutie; meer dan 1 week van tevoren: 20% restitutie; minder dan 1 week van tevoren: geen restitutie. Geen terugbetalingen na de retraite.

De retraite wordt geleid door Sydney Leijenhorst en wordt gecoördineerd door Raymond Wiggers.

Voor meer informatie mail naar: KenKonretreat2020@gmail.com of bel Raymond Wiggers 06-48782308.