Laden Evenementen

« Alle Evenementen

KenKon Winter Retraite 2022
“5 dagen samen in stilte verblijven”

3 januari 2022 09:007 januari 2022 16:00

De wereld is de laatste tijd chaotischer en meer dualistisch geworden. Als we één ding hebben geleerd is dat we het samen moeten doen, wereldwijd. Wanneer de natuur zich overgeeft aan het ontbindingsproces vindt er een uitgebalanceerd proces plaats tussen de elementen en de aarde. Op KenKon komen we samen om dit proces in stilte te delen en ons gewaar te zijn dat ook wij een onderdeel van de natuur zijn. We ondersteunen elkaar in onze processen. Door elkaar te steunen groeien we zelf ook.

In het gedeelde levensritme van de dag, waarbij meditatie centraal staat, kan veel van ons zinloze, onrustige of pijnlijke gedoe wegvallen. Soms pas na heftig innerlijk verzet, soms na gestage vertering en ook zomaar vanzelf. Zo komt iedereen weer bij de eigen kleine en grootse essenties.

In de ochtend geeft Sydney Leijenhorst meditatie instructies die kunnen dienen als houvast en katalysator voor de dag. De meditatie adviezen worden ontleend aan de twee meest directe en essentiële meditatie tradities van Tibet, op een manier die voor iedereen toegankelijk is.

In deze tradities staat het bekend als ‘het grote gebaar’. Dat verwijst onder meer naar het gebaar om onszelf tot alles te openen wat op ons pad komt. Voorbij onze duale perceptie van dat ‘alles’. Niet op een manier die leidt tot symbiose en/of onveiligheid, maar tot een voortdurende krachtige, levendige en open ontmoeting met onszelf, de ander en het leven.

De meditatie sessies worden afgewisseld met loop-meditaties en Qigong. Verder helpt iedereen mee met de huishoudelijke taken.

De winterretraite 2022 start maandag 3 januari om 09.00 uur en eindigt op vrijdag 7 januari om 16.00 uur. Aankomst op 2 januari is mogelijk. We beginnen iedere dag op tijd. De volledige winterretraite duurt 5 dagen. We bieden de volgende opties:

*Deelname voor 1, 2, 3 of 4 dagen is alleen mogelijk vanaf dag 1. Het is dus niet mogelijk om bijvoorbeeld alleen dag 3 en 4 bij te wonen, wel dag 1 en 2.

KOSTEN
Deelnamekosten zijn per dag € 50,00 voor leden en € 60,00 voor niet leden. Overnachtingskosten € 7,50 per nacht (slaapgerei zelf meenemen, veldbed te huur voor € 15,-). Kosten inclusief eten en drinken. Betaling vooraf.

De retraite wordt geleid door Sydney Leijenhorst en wordt gecoördineerd door Raymond Wiggers.
Voor meer informatie mail naar: KenKonretreat2022@gmail.com of bel Raymond Wiggers 06-48782308. Informatie in de hal van KenKon.

Gegevens

Begin:
3 januari 2022 09:00
Einde:
7 januari 2022 16:00

Locatie

KenKon Integral Life and Training Center
Nieuwe Kanaal 11
Wageningen, 6709 PA
+ Google Maps