Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kenkon Winterretraite 2016

1 januari 2016 17:003 januari 2016 17:00

Soms hebben we het gevoel de ezel te zijn die achter de wortel aan een stok aanrent, en die maar niet te pakken krijgt. Het lijkt erop dat we een doel najagen dat buiten ons bereik is en ook maar niet dichterbij lijkt te komen. In onze jacht verzamelen we allerlei materiële en immateriële spullen waarvan we denken dat deze ons verlichting zullen gaan brengen. Onze verzameling wordt eerder een last dan dat het ons dichter bij ons doel brengt en dus drukken of rennen we nog maar met een tandje extra. Maar dichterbij ons doel komen we ook daar niet mee. Het rennen put je uit en maakt je niet zelden ook nog moedeloos.

Het lijkt erop dat we in een cyclus zijn geraakt die soms moeilijk te stoppen is. We staan ´s morgens na een veel te korte nacht op; pakken onze telefoon; kijken of er nog berichten zijn die je vannacht hebt gemist; gaan naar ons werk maar zijn in gedachten al bij onze volgende vakantie; doen halfslachtige meditaties alleen maar omdat ze goed zouden zijn; gaan dan weer naar bed, maar niet zonder te kijken of we nog een bericht hebben ontvangen via email, sms, WhatsApp, facebook of twitter. De Tibetanen beelden dit o.a. uit met een monnik die achter een donkere olifant aanrent. De olifant symboliseert die drukke/verwarde geest die als een “olifant in een porseleinkast” rond rent. De monnik probeert met een touw en haak zijn drukke, vage en verwarde geest te pakken te krijgen en deze te temmen en tot rust te brengen.

Als antwoord op ons constant “achter de wortel” aanrennen organiseert Kenkon allerlei trainingen en seminars waarin innerlijke rust, stilte en bezinning een belangrijke plaats innemen. Sinds enkele jaren organiseert Kenkon stilte retraites in het meest geschikte seizoen: de winter. De winter brengt ons in contact met het natuurlijke sterfteproces en de stilte die dat met zich mee brengt. Feitelijk doen we met de stilte retraite hetzelfde. We laten onze oude patronen los en zitten stil. Wat niet meer nodig is sterft af. Elk jaar vertellen de deelnemers opnieuw hoe heilzaam dat was.

Dit jaar is de retraite kort maar zal daarom niet minder heilzaam zijn. Omdat de retraite dit jaar kort is, is het wellicht een uitgelezen kans om kennis te maken met de heilzame werking van een retraite.

Je bent van harte welkom

KenKon Stilte Retraite. Samen in stilte mediteren afgewisseld met loopmeditatie, QiGong, samen koken, samen eten en samen opruimen. De retraite start op 1 januari om 17:00 en eindigt op 3 januari om 17:00. De retraite wordt geleid door Sydney Leijenhorst en wordt gecoördineerd door Raymond Wiggers en Valerio Avitabile. Mail voor meer informatie over inschrijven en de retraite mail naar kk.retreat2016@gmail.com of bel Raymond Wiggers 06-48782308.

Kosten:

€ 35 per dag voor KenKon-leden, € 45 per dag voor niet-leden.

Avondsessie 1 januari: € 10 voor leden, € 15 voor niet-leden.

Overnachtingen: € 5 per nacht.

Aanmelden

[contact-form-7 id=”9566″ title=”Aanmeldformulier”]

Gegevens

Begin:
1 januari 2016 17:00
Einde:
3 januari 2016 17:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

KenKon Integral Life and Training Center
Nieuwe Kanaal 11
Wageningen, 6709 PA
+ Google Maps