Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

KenKon Winter Retraite

1 januari 20154 januari 2015

We lijken in deze moderne tijd vaak te leven alsof we onophoudelijk achter een stel losgebroken kippen rennen om ze te vangen. Zodat wij ze kunnen behouden en zij in de nacht weer ‘op stok’ kunnen. Maar die nacht lijkt maar zelden te komen en vroeg of laat gaan de kippen dood. Het lijkt soms wel een jacht zonder einde met een loos doel.

Er zijn momenten in het leven waarop we beter zelf ‘op stok’ kunnen gaan. Maar helaas missen we in onze gejaagdheid die momenten keer op keer. Veel vaker dan we ons beseffen. Het is een vicieuze cirkel. Met teveel korte nachten, volle weekenden, halfslachtige meditatiesessies en soms zelfs overactieve vakanties. Laat staan dat we nog op retraite gaan, veertig dagen de woestijn in trekken, urenlang dwalen in de velden, een sabbatical nemen of ons terugtrekken in de bergen voor een wezenlijk innerlijke diepte-avontuur.

We labelen allerlei anderen met etiketjes als ADHD, maar en masse leggen we zelf de basis voor deze systemische ontwikkeling in onze rat race naar vastigheid en veelheid.

De Chinezen noemden dit vroeger ‘vals actief’(vals yang), ‘activiteit zonder rust, voeding en inspiratie’ (yin), ‘activiteit (yang) welke ongemerkt onze veerkracht en reserves (yin) uitholt, leegzuigt of opbrandt’. Vroeg of laat krijgen we daarvan de rekening. Fysiek, psychisch of spiritueel. Soms hebben we zogenaamd geluk en krijgen we de rekening voor onze veronachtzaming op afbetaling, maar soms moeten we in één keer de volle mep betalen. Bovendien ontneemt het ons onze kans om werkelijk voluit te leven, voor ons zelf en voor anderen. Met alles wat we zijn, niet alleen dat stukje wat in onze waan gelooft – of in de waan van anderen – en daar achteraan holt.

Als antwoord op dit verlies in onze gedeelde cultuur organiseert KenKon niet alleen allerlei trainingen en seminars waarin innerlijke rust, stilte en bezinning een belangrijke plaats innemen, maar sinds enige jaren ook stilte retraites in het hiervoor meest geschikte seizoen: de winter. Het is dan ook ‘de winter stilte retraite’ gaan heten. In feite doen we dan gewoon mee met de gang naar de winter. We laten los en zitten stil. Elk jaar opnieuw vertellen de deelnemers hoe heilzaam het was.

Je bent welkom.

Hartelijke groet,

Sydney Leijenhorst

Kosten (LET OP de informatie is veranderd – 7-11-2014)
De kosten zijn € 35 per dag voor leden en € 45 voor niet leden. De avondsessie op 1 januari kost € 5. Overnachtingen € 5 per nacht. Prijs is inclusief eten en overnachting (slaapgerei zelf meebrengen). Zorg ervoor dat je op 1 januari voor aanvang hebt gegeten.

Docent
Sydney Leijenhorst e.v.a.

Tijden
De retraite start donderdag 1 januari om 17.30 uur en eindigd op 4 januari om 17.00 uur

Opgeven
Door perikelen met de website is er deze keer geen opgave formulier. Je kan je opgeven door een mail te sturen aan info@kenkon.org

Contactpersonen voor verder informatie
Raymond Wiggers, Valerio Avitabile & Martijn Wevers.

Gegevens

Begin:
1 januari 2015
Einde:
4 januari 2015
Evenement Categorie:

Locatie

KenKon Integral Life and Training Center
Nieuwe Kanaal 11
Wageningen, 6709 PA
+ Google Maps