Laden Evenementen

We zijn een groepje van op dit moment twaalf mensen. Niet iedereen komt elke keer, gemiddeld zijn we met 5 à 6 mensen. We komen 1x in de 6 à 8 weken bij elkaar.

Live ontmoeten we elkaar op KenKon en als het uitkomt in de zomer in het arboretum in Wageningen.  Als we op KenKon zijn, is het mogelijk om via zoom mee te doen (een hybride bijeenkomst).

 

De boeken kiezen we per keer, meestal met boeddhistische inslag, maar het kan ook breder zijn. Het boek vormt het begin van het gesprek met elkaar, we verbinden het met persoonlijke of maatschappelijke thema’s. Zo ontstaat elke keer weer een mooie ontmoeting waarin we delen wat ons bezighoudt.

 

De volgende keer lezen we: ‘Het Gouden Elixer  innerlijke leringen van het daoïsme’ van Liu Yiming.  De teksten zijn door Rob Tans uit het Chinees vertaald, en door Jaap Voigt, Rob Tans en Natasja Gras uitgebreid toegelicht en van commentaar voorzien.  Chinese Innerlijke Alchemie is een daoïstische stroming waarin de duurzame vereniging met onze oorspronkelijke heelheid en eenheid als de hoogste menselijke vervulling wordt beschouwd”.

 

Je bent ook welkom als je het boek niet of nog niet gelezen hebt.

 

Dinsdag 4 april

19.30 – 21.15 uur

Voor verdere informatie stuur een mailtje naar: leesgroeptibetaansboeddhisme@gmail.com

 

Namens de leesgroep,

Alle goeds, in vrede.