Laden Evenementen
De leesgroep houdt dinsdag 14 april een online bijeenkomst, waarschijnlijk via Skype.  De bijeenkomt zal korter duren dan gebruikelijk en alleen gaan over de eerste helft van het boek van Ton Lathouwers: ‘Meer dan een mens kan doen – zentoespraken’.
Alle goeds en vooral een goede gezondheid voor jullie allemaal en voor jullie dierbaren.
Van de kaft van het boek:
“Deze zentoespraken zijn in staat ons echt vertrouwd te maken met begrippen als ‘het oorspronkelijk gelaat’, ‘hartsvertrouwen’ en ‘wijsheid-voorbij-alle-wijsheid’. Ze vertellen hoe het mysterie van het leven elk mens uitdaagt tot een volstrekt persoonlijk antwoord en dat ieder mens, zonder uitzondering, daartoe ook werkelijk alle ruimte heeft. Want iedereen is aanvaard zoals hij of zij is.
De genade van de wezenlijke ervaring berust niet op de willekeur van een God die bepaalt wie wel en niet gered worden. Integendeel. Die genade heeft alles te maken met het tomeloze, grenzeloze mededogen, dat in het Chinese boeddhisme vooral wordt gesymboliseerd door Kwan Yin (Kanzeon), de vrouwelijke gedaante van de bodhisattva van het mededogen. Het gaat om het diepe verlangen en de gelijktijdige zekerheid dat niets en niemand uit de boot valt. Dat alles gered wordt, gered ís, tot en met de laatste kiezelsteen. Die redding komt niet zomaar uit de lucht vallen. Zij heeft op niet-causale wijze ook alles te maken met onze inzet daarvoor. Dat wordt prachtig uitgedrukt in het eerste vers van de bodhisattvagelofte: ‘Hoe talloos de levende wezens ook zijn, ik beloof ze alle te redden.’ Zo zit het met ons, ten diepste zijn wij die gelofte”.
Datum:     Dinsdag 14 april
Tijd:          19.30 – ca. 21.00 uur
Voor meer informatie over de leesgroep, stuur een mailtje naar:  leesgroeptibetaansboeddhisme@gmail.com