Laden Evenementen

Filmavond HUMAN

Wat maakt ons menselijk? Is het dat we liefhebben, dat we vechten? Dat we lachen, of huilen? Onze nieuwsgierigheid, ons zoeken? Dat is de hoofdvraag van filmmaker Yann Arthus-Bertrand in de film HUMAN. Woensdag 11 december draaien we deze prachtige documentaire vanuit de zendo.

De Franse fotograaf, journalist en ecoloog Yann Arthus-Bertrand liet duizenden mensen met uiteenlopende culturele achtergronden antwoord geven op vele levensvragen. Een groot aantal van de persoonlijke anekdotes maken deel uit van zijn ambitieuze filmproject Human. Terwijl ze recht in camera kijken, geven mannen, vrouwen en kinderen uit alle windstreken zichzelf bloot. En er is niets dat van hun verhalen afleidt: de achtergrond is zwart. Hun verhalen zijn gerangschikt naar thema ’s als geluk, liefde, huwelijk, seks, wraak, geweld, vrijheid, homo seksualiteit, armoede en dood. Indrukwekkende, vanuit de lucht gefilmde natuurbeelden, het handelsmerk van Arthus-Bertrand, markeren elke overgang tussen de thema’s. Van lichtvoetige herinneringen tot zeer pijnlijke geschiedenissen, van vurige oproepen aan wereldleiders tot intieme ontboezemingen, van getoonde emoties tot ingehouden tranen; elk persoon heeft zijn eigen verhaal en toon. Zowel de blikken als de verhalen tonen de pijn, angsten, verlangens en kracht van de mens.
Trailer: https://vimeo.com/154609434
Tekst: bron: IDFA website.

De avond wordt georganiseerd door de zengroep en begint om 19.00 met een optionele meditatie van 25 minuten. Daarna bouwen we de zendo om tot bioscoop. Wil je niet mee mediteren, dan kan je om 19.30 aanschuiven. Opgeven is niet nodig.

Meditatie: 19.00 – 19.30
Film: 19.30 – ±21.30
Toegang: Vrijwillige donatie, iedereen welkom.
Popcorn: Zorgen wij voor!

Contactpersonen: Zen in Wageningen (KenKon):
Marloes Harkema en Olaf van Kooten
marloesharkema@gmail.com