Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Guerrilla sessie

2 juli 2015 19:3023:55

Op donderdagavond 2 juli, om 19.30 uur, is er een guerrilla sessie. Deze guerrilla sessie is met name voor mensen die zich bezig houden met de studie en beoefening van het Boeddhisme. Centraal staat een van de de, in ieder geval op het eerste gezicht, meest bizarre en tegelijk meest universele teksten van het Boeddhisme. Een tekst die in de meeste grote scholen van het Boeddhisme – Japans, Chinees Tibetaans, Vietnamees, enz. – gereciteerd en bestudeerd wordt. De Hart Soetra.

Oude teksten beschrijven dat zelfs Buddha’s oud gedienden het onderricht zo schokkend ervoeren dat sommige flauw vielen of erger smile-emoticon Hun toch nog deels verkrampte ego ging blijkbaar voor korte of lange tijd geheel ‘van de graat’. smile-emoticon

De avond zal bestaan uit het bekijken van een (Engelstalige) documentaire over de inhoud en geschiedenis van deze tekst, het ‘old skool’ reciteren van de tekst in het Japans, Engels en/of Nederlands, gezelligheid, meditatie, misschien mantra zingen en wie weet welke stuimigheden of onstuimigheden nog meer.

De sessie is gratis. Mocht je toch iets willen doneren, doe dat dan in de donatie pot of neem een sapje, wijntje, whiskietje of biertje mee.

Bij aanvang en tussendoor is er thee en koffie. Wie daarbij kan en wil helpen is bij deze uitgenodigd om een (half) uurtje eerder te komen.

De poster: https://www.kenkon.org/wp-co…/uploads/Heart-Sutra-Family_web1.pdf

Hartelijke groet,

Sydney

Gegevens

Datum:
2 juli 2015
Tijd:
19:30 – 23:55