Laden Evenementen

Dit jaar komt er een boek uit van Anouk Brack. Het gaat ‘De Verborgen Dimensie van Leiderschap’ heten. Ik heb inmiddels zo’n 50 pagina’s van een conceptversie gelezen en die vind ik heel helder en toegankelijk. Heerlijk! Hoewel ik het nog niet heb uitgelezen, oogt het nu al als een mooi antwoord op leiderschapsstijlen waarbij mensen zich teveel in het hoofd, denken, strategieën, protocollen, enz. verstoppen [en daarmee veel van de rijkdom van het leven en de wereld mislopen].

Ook heel herkenbaar, en dat ligt voor de hand, want de paden van Anouk, mij en KenKon hebben zich al heel vaak gekruist.Daarom zal het boek voor veel KenKonners ook een traktatie zijn: het sluit aan bij wat ze doen en trekt dat in een ruim, inspirerend en verrijkend kader.
Hieronder kun je meer lezen over het komende boek, en ook op www.anouka.nl/boek

Sydney Leijenhorst

Graag opgeven dat je komt op: https://anouka.nl/events/boekpresentatie-kenkon/

Boekpresentatie en mini-workshop van Anouk Brack over haar boek “De Verborgen Dimensie van Leiderschap – Evolutie van macht naar kracht”

In maart is Anouk op boektour door heel Nederland. Natuurlijk mag Wageningen en vooral KenKon niet ontbreken. De bijeenkomst is gratis, op donatiebasis voor de zaal en reiskosten, op vrijdagavond 24 maart 19.30 uur in KenKon.

OVER HET BOEK
Je kunt wel zeggen dat er momenteel een revolutie gaande is in organisatieland. De grenzen zijn voor veel mensen bereikt. Het oude rationele paradigma van resultaatgerichtheid, meetbaarheid en targets heeft geholpen maar is op veel plekken doorgeschoten. Steeds meer leiders volgen daarom de weg van hoofd én hart. Maar daarmee zijn we er nog niet.
Er is meer nodig om als leider en als mens je potentieel volledig te benutten. Dat bereik je door lichaam en geest te laten samenwerken. Recent onderzoek uit de neurowetenschappen en de psychologie laat zien dat hoe we zitten en staan onze manier van denken, voelen en spreken beïnvloedt. Als het lichaam zo’n invloed heeft op hoe we functioneren, kunnen we het ook bewust inzetten om meer te bereiken met meer gemak.

OVER DE METHODE
In De verborgen dimensie van leiderschap volg je het pad van de zachtmoedige krijger. Deze methode is geworteld in mindfulness, oosterse vechtkunst, leadership embodiment en technieken uit de topsport. De praktische en krachtige oefeningen stemmen lichaam en geest op elkaar af en helpen je optimaal te functioneren, ook in uitdagende situaties. Je leert bijvoorbeeld hoe je in het hier en nu binnen enkele seconden kunt herstellen van stress naar flow.
Het effect? Heldere communicatie, daadkrachtig leiderschap en constructieve samenwerking. Een leider die bereid is dit pad te volgen straalt kracht, verbinding en helderheid uit. Met als resultaat: meer zingeving, verfrissende besluitvormingsprocessen, minder management en meer ruimte voor werken vanuit je kracht.

OVER DE SCHRIJFSTER
Anouk Brack, MSc. – Belichaming van Leiderschap
Ze geeft training en coaching in leiderschapsontwikkeling in binnen- en buitenland, online en offline. Ze is als eerste in Nederland volledig gecertificeerd in Leadership Embodiment. Ze werkte meer dan 15 jaar aan de Wageningen Universiteit, richtte een stichting op voor integraal leiderschap voor duurzaamheid, en is mede-oprichter van The Centre for Embodied Wisdom. Haar inspiratiebronnen zijn o.a. transpersoonlijke psychologie, biologie en boeddhisme. Haar missie is het bijdragen aan meer welzijn en effectiviteit in organisaties

Aanbeveling Herman Wijffels:
Wie een leider wil zijn en zeker wie als leider wil dienen moet kunnen beschikken over al zijn of haar vermogens. Dit boek bevat tal van bruikbare suggesties om je volledige potentie te ontwikkelen en gebruiken.” – Herman Wijffels

Aanbeveling Sander Tideman:
“Dit nuttige boek put uit zowel oude wijsheid en modern wetenschappelijk kennis om je de tools te geven een goed, gezond en gebalanceerd leven te leiden, zowel als mens als professional. Bovendien veel praktische tips die je onmiddellijk kan toepassen. Ik beveel het van harte aan bij iedereen die zich zelf wil verbeteren en bij will dragen aan een meer gelukkige wereld.” – Sander Tideman, directeur Mind & Life Europe

Aanbeveling Adeline van Waning:
Een parel van praktische belichaamde wijsheid, dit boek waarin Anouk vele vormen van visies en beoefening, theorieen en praktijken op een overzichtelijke en toegankelijke wijze samenbrengt.” – Adeline van Waning, psychiater np, auteur ‘Opgroeien en Ontwaken – de Integrale benadering’