Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bevrijdend Inzicht Belichaamd

25 november 2017 10:0026 november 2017 17:00

€295

Met Annick Nevejan, Sydney Leijenhorst & Olaf van Kooten

Deze eerste tweedaagse van de Bevrijdend Inzichttraining, waarvoor je je apart kan opgeven, staat in het licht van inzicht verwerven vanuit lichaamsbewustzijn. Hiervoor gaan we (Annick en Olaf) een bijzondere samenwerking aan met de Qigong [Chi Kung] en meditatieleraar Sydney Leijenhorst.

Eeuwenoude wijsheid tradities gaan ervan uit dat alles zich wil uitvouwen tot zijn/haar grootste potentieel. Vanuit dit vertrekpunt hoeven we dus niet iets toe te voegen aan onszelf, iets te fabriceren, maar gaat het er eerder om hoe onszelf in overeenstemming te brengen met deze inherente beweging naar transformatie en nieuwe creatie. Met meditatie beoefening creëren we deze condities voor innerlijke heling, groei en het opbloeien van compassie en wijsheid. Dit begint bij ons lichaam. Een oude Boeddhistische wijsheid is dat het je lichaam is dat mediteert, je geest is daar slechts een onderdeel van.

In deze tweedaagse training wordt je als deelnemer uitgenodigd om je ervaring in het hier en nu te onderzoeken en volledig te belichamen in contact met anderen en met de groep als geheel. Hiervoor is het nodig dat we vertragen, verstillen, onze individuele en sociale gewoontepatronen uitstellen om te proeven vanuit ons lichaam wat zich wil ontvouwen in dit moment. Dit proeven gaat over in je cellen aanwezig zijn en je (subtiele) energetische lichaam leren gewaar worden. Op de rand van het onbekende met nieuwsgierigheid mee te bewegen met de veranderende stroom van verschijnselen in en om je heen. Dit bevordert het gevoel van levendigheid en creëert nieuwe mogelijkheden.

Als lichaam, spraak en geest in harmonie samen kunnen dansen, zonder de ballast van het verleden of de verwachtingen van de toekomst, dan ontsluit zich het bevrijdend inzicht als vanzelf. We ontdekken dat het ‘zelf’ of ‘ik’ eerder een veranderlijk relationeel proces is dan een afgescheiden gefixeerde entiteit. Dit noemt Thich Nhat Hanh ‘Interzijn’ (interbeing); leven vanuit het besef dat alle vormen of fenomenen in onderlinge afhankelijkheid bestaan. De vraag rijst dan ‘hoe kunnen we onze unieke vorm leven in een onderling afhankelijke werkelijkheid?’ En kan het lichaam ons daar de weg wijzen?

Werkwijze
In de training onderzoeken we in onze eigen directe ervaring hoe persoonlijke vrijheid en spontaniteit zich verhoudt tot onderlinge verbondenheid en discipline met elkaar. We maken gebruik van verschillende oefeningen en meditaties; Individuele en relationele lijfelijke oefeningen, gericht op vitaliteit, sensitiviteit, innerlijk evenwicht, zelfbewustzijn en meditatieve diepgang en duurzaamheid.
Interpersoonlijke mindfulness oefeningen, gebaseerd op contemplative group dynamics, de 4 fundamenten van aandachtigheid (fysieke sensaties, gevoelstoon, mentale gebeurtenissen en fenomenen) en de ‘theorie van levende menselijke systemen’ van Y. Agazarian.

Voor wie?
Als je graag je meditatie beoefening wil verdiepen en deze inspiratie ook (meer) wil leren belichamen in contact met anderen. Minimaal 1 jaar ervaring met meditatie en/of mindfulness beoefening is wenselijk.

Achtergrond trainers
Sydney Leijenhorst: https://www.kenkon.org/kenkon/wie-is-wie/sydney-leijenhorst/
Annick Nevejan: www.nevejan.net
Olaf van Kooten: www.zenaandeamstel.nl

Praktische informatie
Data en tijden
: Zaterdag 25 en zondag 26 november van 10.00 tot 17.00 uur
Locatie: Kenkon, Nieuwe Kanaal 11, 6709 PA, Wageningen.
Deelnemers: minimaal 14 en maximaal 24
Kosten: € 295,- (inclusief btw) inclusief koffie/thee, versnaperingen en lunch voor beide dagen. Voor leden van KenKon en bij opgave gehele Bevrijdend Inzicht training € 50,- korting (vervolg data 2-3 maart en 25-26 mei 2018 in A’dam)
Informatie: Annick: anevejan@xs4all.nl of 0628505578, Sydney: sydney@kenkon.org of 0317-452946 [KenKon]
Aanmelden: Stuur een mail naar anevejan@xs4all.nl en dan ontvang je een registratieformulier.

Gegevens

Begin:
25 november 2017 10:00
Einde:
26 november 2017 17:00
Kosten:
€295
Evenement Categorie:

Locatie

KenKon Integral Life and Training Center
Nieuwe Kanaal 11
Wageningen, 6709 PA
+ Google Maps