poster-modeltekenen01Afgelopen maanden organiseerden we een serie workshops tekenen/schilderen naar naaktmodel. Omdat dat heel goed bevalt en omdat er vraag is naar meer, willen we een tweede serie van 10 bijeenkomsten organiseren. Die vinden plaats op donderdagmiddag van 14.00-16.30 uur en zijn voorlopig gepland op de volgende data: 18 juni, 2 juli, 16 juli, 13 aug, 27 aug, 10 sept, 24 sept, 15 okt, 29 okt en 12 nov.

Zowel gevorderden als beginners kunnen meedoen. Dat mag schilderend, tekenend of op andere manieren. Knippen en plakken naar naaktmodel kan ook en in overleg is driedimensionaal werken ook mogelijk. Het mag zo abstract of realistisch als je zelf wilt en wat ons betreft mag het zo divers mogelijk. Je moet zelf voor je materiaal zorgen. We werken in KenKon (gebouw De Nieuwlanden) aan Nieuwe Kanaal 11 in Wageningen. Er zijn tafeltjes beschikbaar. Wil je op een ezel werken dan moet je die zelf meenemen. In overleg is het mogelijk om materiaal en ezels daar op te slaan.

Het uitgangspunt is om voor de pauze te werken aan een aantal korte standen (meestal 5 en 10 minuten) en na de pauze aan een aantal lange standen (30 minuten). Er wordt geen instructie gegeven, maar in de pauze en na afloop bekijken en bespreken we het werk gezamenlijk. Aan het eind van de serie bijeenkomsten kunnen we een kleine expositie organiseren.

Afhankelijk van het animo zullen de kosten ongeveer € 10,- per keer bedragen. Je kunt alleen voor de hele serie inschrijven en je moet vooraf betalen. Hoe meer mensen er mee doen hoe goedkoper het wordt. We schatten in dat er plaats is voor maximaal 15 mensen.

Als je belangstelling hebt wil je dan de volgende vragen beantwoorden:
Als je mee wilt doen dan graag je naam, telefoonnummer en emailadres doorgeven.
Als je wel mee wilt doen maar niet op donderdagmiddag kunt, zou je wel kunnen op do-avond of vr-avond?
Heb je liever eens in de 2 weken of elke week een sessie?

Als je vragen of opmerkingen hebt horen we dat natuurlijk graag. Daarvoor kun je mailen naar model@robbertkamphuis.nl . En als je meer mensen weet die hier eventueel belangstelling voor hebben dan kun je dit mailtje doorsturen.

Vriendelijke groeten,

Robbert Kamphuis en Gonneke de Haan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *