2011-7_sydneyKenKon heeft zo haar intuïtie en visie over de bijdrage die ze wil en kan leveren aan haar leden en de wereld om ons heen. Op basis daarvan maken we keuzes voor lessen, seminars, organisatieontwikkeling, enz. Wijsheidstradities, moderne integrale initiatieven, krijgerschap, belichaming en verbinding zijn enkele woorden die in die visie een rol spelen. Voor een deel bouwen we daar zelf aan, maar het leuke is dat er regelmatig ook nieuwe contacten ontstaan of even iets langs waait dat mooi aansluit.

Zo is bijvoorbeeld een grote groep Nederlandse trainers die zich bezig houdt met SCT – Systems Centered Therapy ( www.systemscentered.com ) – inmiddels al weer een paar jaar één van onze vaste klanten en op die manier toch ook ‘partners in crime’. Begin juni werd KenKon maar liefst vier dagen achter elkaar gevuld met activiteiten rondom dit project, waar ook diverse KenKon leden en trainers aan mee doen. Het is fijn om te voelen hoe deze groep met velen van elders zich steeds meer thuis begint te voelen op KenKon.

Een ander langdurig samenwerkingsproject, één dat net van start is, is dat met Nalandabodhi Nederland in de persoon van Sebo Ebbens. Nalandabodhi biedt gedegen programma’s op het gebied van de beoefening en studie van het Tibetaans Boeddhisme. Een mooie lineaire tegenpool van de vele verassende Boeddhistische avonturen die KenKon al achter de rug en ongetwijfeld ook in het verschiet heeft. Op 18 mei ging het van start en op 22 juni en 25 augustus kan men nog instappen. De modules van het pad van beoefening kunnen sowieso los gevolgd worden.

Nieuw en plots is het bezoek van Michael Murphy die op donderdag 13 juni een lezing komt geven over ‘Liefde, Verlies & Vergeving’, dat op ons pad kwam via Gonneke de Haan, die werkzaam is als vrijwilligster bij het Hospice in Wageningen en die begeleiding van verlies als pad heeft gekozen. Michael Murphy is een goede bekende in de wereld van stervensbegeleiding en ander verlies. Hij heeft onder andere banden met de in het westen bekende Sogyal Rinpoche die het populaire boek ‘Het Tibetaanse Boek van Leven en Sterven’ schreef.

Zo waren er in het verleden veel samenwerkingsprojecten van verschillende aard en omvang. Het schip van KenKon vaart al lang een stabiele koers waar steeds weer nieuwe havens worden aangedaan en aangename overvallen op zee ons ten deel vallen in de vorm van alle boeiende gasten, co-creaties en samenwerkingsverbanden.

Ik voel jaren van nieuwsgierigheid aankomen 🙂

Hartelijke groet,

Sydney

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *