Een update over het pand

Beste KenKon leden, onderhuurders, docenten en alle anderen,

De eigenaar heeft enige tijd geleden besloten om het ongebruikte deel van het pand te slopen met het oog op de te ontwikkelen wijk Kortenoord. Het deel dat door ons gebruikt wordt, laten zij staan. Daar zijn wij natuurlijk zeer blij mee!

Het slecht(st)e nieuws is dat we een meter of 8 van de oostkant van ons deel kwijt raken. Dit is slooptechnisch noodzakelijk om het gebouw veilig te kunnen splitsen. We verliezen dus de huidige keuken, het Tibetaanse meditatiekamertje naast de keuken, schoonmaakkast en opslag onder het podium en het derde kamertje op de 1e verdieping. We zullen dus een nieuw café moeten bouwen, want wat er overblijft van het podium is te klein. Het nieuwe café en keuken gaan we bouwen op de begane grond.

Vandaag heb ik het conceptrooster ontvangen van de sloop. Men wil starten in week 23 (7 juni), mogelijk een week later. Gedurende enige maanden zal het dus erg rommelig in en om het gebouw zijn. De interne sloop wordt in juni ingezet, de externe sloop na de bouwvakvakantie. Dat laatste zal overdag uiteraard af en toe geluidslast met zich meebrengen.

Het is niet allemaal te voorspellen hoe het precies gaat lopen, maar we zullen bidden, duimen en sturen om het aantal calamiteiten en ongemakken te beperken.  Daarnaast zullen we jullie zoveel mogelijk op de hoogte houden.

In ieder geval plannen we alvast op 22 mei en 26/27 juni klusdagen om op te ruimen, af te breken, rommel af te voeren, opnieuw inrichten. Later zullen we dat nogmaals doen om een nieuw ‘café’ te bouwen en het gebouw nog verder ‘op te knappen’.  We zoeken nog een vrijwillige binnenhuisarchitect(e) om ons van inzichten en suggesties te voorzien.

Hartelijke groet,

Sydney Leijenhorst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *