MERIDIAAN CHI KUNG (meridiaan qigong)

vanaf 14.01.2012

Dagmar van Rijnberk

 

Meridiaan Chi Kung is een serie krachtige bewegingen die de energiestroom in de meridianen stimuleert, het lichaam opent en ruimte creëert. Het is een speelse en uitnodigende vorm die vreugde aan het lichaam geeft. Het regelmatig herhalen van de oefeningen bouwt innerlijke kracht en bewustzijn op in de verschillende levensdimensies.

De bewegingen zijn gekoppeld aan de vijf elementen (metaal, aarde, vuur, water en hout) en vallen samen met de verschillende lichaamsfuncties (bijvoorbeeld Water met de blaas en de nier). De vijf elementen vinden we terug in de natuur en alle processen in ons werkzame en persoonlijk leven om ons heen, en zijn ook in ons lichaam te vinden en te ervaren. Door de elementen in jezelf in beweging te brengen leer je ze kennen, begint het cultiveren van het potentieel dat hierin besloten ligt. De alchemie komt op gang.

Door eenvoudig en bewust te bewegen ontstaat er een opening om dieper in je lichaam te zinken, contact te maken met de bron van vitaliteit. Het leven en je lichaam als leraar. Zo kan de intelligentie die in je lichaam aanwezig is zich tonen.

De bewegingen zijn ontwikkeld door Dirk Oellibrandt, waarbij het lichaam zijn grootste leermeester was. De reeks bestaat uit 18 bewegingen.

Lessenreeks: introductieles en vier lessen op zaterdag- en één zondagochtend
In deze lessenreeks staan de basis en integrerende bewegingen voor alle elementen centraal. De lessen zijn voor beginners en voor mensen die al eerder hebben kennis gemaakt met Meridiaan Chi Kung. Door herhaling ontstaat steeds verdere verdieping en verfijning.
14 januari is de introductieles. Kom (opnieuw) kennis maken met meridiaan chi kung, de basisbewegingen, de elementen en de alchemie. Als afzonderlijke les te volgen. De daarop volgende lessen staan steeds enkele elementen op de voorgrond. De laatste les staat in het teken van verdieping en herhaling.

Praktische info;

Data:  Introductieles zaterdag 14 jan 2012. Ook als afzonderlijke les te volgen. Vervolg reeks op zaterdagen 11 feb, 3 en 17 maart en zondag 15 april.

Tijd:   9.30 – 12.30 uur

Locatie: KenKon, Nieuwe Kanaal 11, Wageningen

Kosten: introductieles 25 euro; hele lessenreeks (incl. introductie) 155 euro.

Aanmelden: info@energieinontwikkeling.com of 026-3791820

Informatie: www.energieinontwikkeling.com of via mail/telefoon

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *