We hebben het dit keer niet zozeer over het boek zelf gehad, anders dan te constateren dat het boek gezien kan worden als een gids in het landschap waarin we ons bevinden.  Een gids, vanuit één van de Tibetaans boeddhistische tradities, die je kan raadplegen terwijl je op (het) pad bent: ‘Wild Awakening: The Heart of Mahamudra and Dzogchen’ van Dzogchen Ponlop Rinpoche.

Het boek was, dit keer, eigenlijk vooral aanleiding voor een mooi gesprek, heel persoonlijk.  Komende vanuit verschillende achtergronden hebben we met elkaar gedeeld wat het lopen van ons eigen pad van spirituele ontwikkeling voor ons betekent en  hoe we elkaar daarbij kunnen ondersteunen.

Door het lezen van boeken uit verschillende tradities, waarin basisprincipes uit het boeddhisme steeds weer op een andere manier gepresenteerd worden, krijgen we steeds meer overzicht over en inzicht in het (Tibetaans) boeddhisme.  En in wat het betekent, voor onszelf en voor anderen.

Om aan de diversiteit bij te dragen lezen we de volgende keer ‘Leven en sterven als een droom’ van Tenzin Wangyal Rinpoche. Voor de aankondiging zie elders in de nieuwsbrief/website/Facebook.