Nu we de beschikking hebben over zulke mooie zalen,
gaan we af en toe een film vertonen.
Hieronder vind je drie films waaruit je kan kiezen. Zet
een turf-streepje achter de film die jij graag als eerst
zou willen zien! De film met de meeste stemmen zal te
zien zijn op de 1e KenKon filmavond die binnenkort gehouden
zal gaan worden!
Taichi-ers, karateka’s, qi-gongers, meditatie- beoefenaars(ters),
mensen van de aikido en yoga en anderen (neem een vriend of
vriendin mee!) …….. STEM! EN KOM KIJKEN!!
Nu we de beschikking hebben over zulke mooie zalen,
gaan we af en toe een film vertonen.
Hieronder vind je drie films waaruit je kan kiezen. Zet
een turf-streepje achter de film die jij graag als eerst
zou willen zien! De film met de meeste stemmen zal te
zien zijn op de 1e KenKon filmavond die binnenkort gehouden
zal gaan worden!
Taichi-ers, karateka’s, qi-gongers, meditatie- beoefenaars(ters),
mensen van de aikido en yoga en anderen (neem een vriend of
vriendin mee!) …….. STEM! EN KOM KIJKEN!!
Nu we de beschikking hebben over zulke mooie zalen, gaan we af en toe een film vertonen.
Hieronder vind je drie films waaruit je kan kiezen. Kies de film die jij graag als eerst
zou willen zien! De film met de meeste stemmen zal te zien zijn op de 1e KenKon filmavond die binnenkort gehouden zal gaan worden!
Taichi-ers, karateka’s, qi-gongers, meditatie- beoefenaars(ters), mensen van de aikido en yoga en anderen (neem een vriend of vriendin mee!)

STEM! EN KOM KIJKEN!!

[poll id=”2″] (deze poll is gesloten)

MILAREPAMILAREPA

Van moordenaar tot heilige. Milarepa is de debuutfilm van de jonge Tibetaanse lama Neten Chökling, hij zegt over zijn film: Als de film ook maar één mens aanzet om meer compassie te hebben ben ik al meer dan gelukkig, vanuit het boeddhisme is dit het beste en meest waardevolle geschenk dat we kunnen geven. Deze bijzondere speelfilm is een kroniek van het 11e eeuwse Tibet. Negenhonderd jaar na zijn dood blijft Milarepa – een visionair, tovenaar, heilige en dichter – Tibets grootste mysticus. Als zijn woede en de zwarte magie, die hij in zijn jonge jaren inzet, dood en verderf brengen voor zijn eigen familie komt hij tot inzicht. Deze film vertelt zijn verhaal over vendetta, demonen, moord en verlossing, en werd bij de wereldpremière op het filmfestival van Berlijn in 2006 gekozen in de persoonlijke top-10 van festival-directeur Dieter Kosslick. De muziek, gecomponeerd door Joel Diamond, bestaat uit liederen uit ‘de Honderdduizend verzen van Milarepa’. Zij worden gezongen door de betoverende hoofdrolspeelster Kelsang Chukie Tethong en door de Tibetaanse non Ani Choying Drölma; de opnames die zij eerder maakte met Steve Tibbetts brachten haar wereldfaam.

Into Great SilenceInto Great Silence

Into Great Silence is een zeer nauwkeurige, gedeeltelijke stille meditatie over het kloosterleven in zijn meest pure vorm. Geen muziek, behalve de liederen in het klooster, geen interviews, geen commentaar. Het veranderen van de tijd, de seizoenen en de steeds terugkerende elementen van de dag, van het gebed. Een film die bijna een klooster wordt, in plaats van er één weer te geven. Een film van Philip Gröning over bewustzijn, absolute aanwezigheid, over mannen die hun leven hebben gewijd aan God in de allerpuurste vorm. Into Great Silence is de eerste film ooit over het leven in La Grande Chartreuse, de vestiging van de legendarische Kartuizer Orde in de Franse Alpen. De monniken leven aan de hand van eeuwenoude regels en rituelen. De Kartuizer Orde is de meest gesloten orde van de rooms-katholieke kerk en is bijna helemaal verborgen voor de buitenwereld. Dat Philip Gröning toestemming heeft gekregen dit klooster als buitenstaander en vooral als filmer te betreden is een unicum te noemen.Vóór Into Great Silence is er in La Grande Chartreuse nog nooit gefilmd en de laatste foto’s die er genomen zijn stammen uit de jaren 60…

Seven SamuraiSEVEN SAMURAI

Het feodale, 16e-eeuwse Japan wordt geteisterd door oorlogen en rondtrekkende bendes. Een van die bendes heeft het gemunt op de oogst van een klein boerendorp, maar de bendeleden besluiten pas terug te komen als er geoogst is. Een dorpeling hoort dit gesprek echter. De dorpsoudste beveelt een aantal dorpsgenoten op zoek te gaan naar werkloze samoerai, die het dorp willen verdedigen in ruil voor voedsel. Zij vinden een oudere, moegestreden samoerai, die sympathie heeft voor de weerloze dorpelingen en op hun verzoek ingaat. Deze rekruteert vijf andere samoerai en kan zelfs rekenen op een aanvankelijk ongewenste metgezel: de onervaren, maar zelfbewuste Kikuchiyo. De anderen zijn ervaren strijders, maar weten dat zij een grote overmacht moeten trotseren.
Dat een zwart-wit film uit de jaren 50, gemaakt aan de andere kant van de wereld ook tegenwoordig nog met gemak de meerderheid van het hedendaagse Hollywood spektakel als kleuterwerk van tafel veegt, bewijst Akira Kurosawa’s meesterwerk ‘Seven Samurai’. En zoals het meesterwerken betaamt, valt ‘Seven Samurai’ onmogelijk eenduidig te omschrijven: het is een spetterende actiefilm met diepgang, een studie naar de plaats en rol van het individu en de vrije wil in een samenleving die wordt beheerst door normen en sociale conventies, het is een meeslepend en ontroerend psychologisch drama, het is een heldenepos over eer, loyaliteit en doen ‘what a man has got to do’, het is een tragi-komedie over de inherente hebzucht en het egoïsme van de mens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *