KARATEKA STARTEN JAPANSE DRUM GROEP

drumgroep

De traditionele Japanse drum draagt de naam taiko en betekent ‘grote trommel’. Deze trommel komt oorspronkelijk uit China en Korea en is in de eeuwen heen langzaam overgewaaid naar Japan. Deze trommel werdt vroeger gebuikt om Japanse legers meer moraal te geven en het aangeven voor de maat waarop de Japanse krijgers moesten marcheren. Ook gaf het een angstaanjagend effect op de vijand. Tegenwoordig worden deze drums gebruikt voor vermaak. Het aanhoren van een groep taiko drummers is een overweldigende ervaring die je niet snel zult vergeten. Binnen Kenkon willen wij ook zo’n drumgroep beginnen. In Nederland bestaan slechts nog enkele groepen die deze muziek maken. De muziek is in Nederland nog vrij onbekend.

Jij mag ook meedoen!

Ervaring niet vereist!

Wij gaan het jullie leren!

Flexibele oefentijden!

De initiatiefnemers hebben veel ervaring in de slagwerkmuziek. Wij zullen proberen jullie de taiko zo goed en plezierig mogelijk te leren spelen. De oefentijden zullen zijn wanneer dit past binnen het schema van Kenkon en wanneer iedereen aanwezig kan zijn.

trom Er zullen in het begin kleine traditionele trommels aanwezig zijn, maar ook westerse trommels. Wij zullen jullie eerst de basis leren. Het bespelen van een enkele trom is niet moeilijk. Afhankelijk van jullie inzet zullen er misschien na een tijd echte, grotere taiko drums komen om uiteindelijk een gave maar traditionele taiko drum groep te worden. Je kunt je opgeven bij Ronald Meurs: meursie12@hotmail.com .