-Door Annemieke Uijterlinde

Lieve mensen,

In November vertrek ik naar Nepal voor een Tara Terma-retraite bij een van mijn Tibetaans Boeddhistische leraren, Chokyi Nyima Rinpoche.

Nepal is een ontwikkelingsland en behoort tot een van de armste landen ter wereld. De levensstandaard is er laag, veel kinderen kunnen niet naar school, de hygiëne is er slecht,  gezondheidszorg en onderwijs zwaar onderontwikkeld en zeker niet zomaar voor iedereen beschikbaar en de verwachtingen voor de toekomst zijn treurig.

Op de vraag hoe ik mijn toekomstige reis nog ook vruchtbaar zou kunnen maken voor de mensen daar, kwam ik op de gedachte om weinig eigen bagage mee te nemen en in plaats daarvan een extra tas mee te nemen met daarin spullen, en die via het klooster weg te geven aan Nepalese (straat)kinderen en scholen die hiermee misschien geholpen zouden zijn.

Uit navraag hier en daar blijkt, als het om kleine en makkelijk mee te nemen dingen gaat,  er voor deze kinderen vooral behoefte is aan tandenborstels, tandpasta en schoolspullen zoals pennen, potloden en schriften maar er zijn vast ook andere goede ideeën zoals brillen, klein speelgoed en slippertjes.

Ik wil jullie, de mensen van de Tibetaanse meditatiegroep, mensen van de Zengroep, karateka’s, qigong beoefenaren/sters, Feeding Your Demons-beoefenaars(sters), mensen van de Yogagroep en Tai Chi, leden en vrienden van Kenkon en iedereen die dit leest en zich op een of andere manier betrokken voelt, vragen om eens te kijken in je kast of je wat kleins groots kunt (en wilt) doneren.

Al is het een druppel op een gloeiende plaat, het laten voelen en tonen van oprechte betrokkenheid sowieso, maar ook in de vorm van het doneren van een ogenschijnlijk kleine gift  kan iets ten goede veranderen in iemands levenssituatie en omgeving.

Je kunt je bijdrage bij mij afgeven als ik er ben (maandag en donderdagavond in ieder geval) of anders afgeven bij Ingrid van de receptie/administratie, Sydney of het in mijn postvakje in de hal doen.

Ik zal de spullen meenemen en ze afgeven aan de mensen van het klooster waar Chokyi Nyima Rinpche aan verbonden is. Zij zullen er met liefde voor zorgen dat de spullen ten goede komen aan de Nepalese (straat)-kinderen.

Wil je meer weten, of komen er andere ideeën bij je op? Neem dan vooral contact op!

Alvast hartelijk bedankt!

Annemieke Uijterlinde, Kenkon                     uijterlindeaj@hotmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *