Examens

Binnenkort zijn de examens.

 • Voor de jeugd zijn de examens woensdag a.s. (20 januari). Voor jeugdgroep 1 van 15.00 – 16.30 uur en voor jeugdgroep 2 van 16.30 – 18.00 uur.
 • Voor de volwassenen zijn de examens tot en met 4e kyu een week later op woensdag 27 januari, van 19.00 – 22.00 uur. Er is dan geen gewone training.
 • De centrale examens voor volwassenen voor 3e kyu en hoger (bruin en zwart) waren gepland op zaterdag 24 januari. Er is in de afgelopen week gebleken dat er vanuit de overige dojos geen kandidaten waren. Om die reden is besloten om de (nationale) centrale examens van zaterdag af te lassen en te verplaatsen naar 10 april. Ook in juni zullen er weer centrale en dojo examens zijn.
 • Zaterdag 24 januari is er wel een vrije training voor de mensen die op woensdag 27 januari dojo examen doen. Ik zal er dan zelf zijn, maar nodig bij deze ook de andere yudansha (zwarte banders) uit om te helpen. Deze training is van 10.30 – 12.00 uur.

Download hier het examen-aanmeldingsformulier

Introductiecursus

Woensdag a.s., 20 januari, start er weer een introductiecursus om 20.00 uur. Ik zou jullie willen vragen om op die dag een vriend, vriendin, familielid of collega te verleiden om een keer met jou naar de eerste les van die introductiecursus te gaan. Wie weet blijft hij of zij geïnteresseerd. Mocht je vooraf of achteraf ook nog willen trainen, dan kan dat. Ik geef gewoon les in de zaal ernaast.

Karate Seminars

We verwachten dit jaar de nodige interessant nationale en internationale trainingen, in binnen en buitenland, ik zet ze hier alvast wat op een rijtje:

 • Voor de jeugd komt er binnenkort op zondag 7 maart een trainingstages onder leiding van Sensei Richard van Toorn, Sensei Richard van Toorn is een bekende en gewaardeerde karate leraar die heel veel ervaring heeft met het lesgeven aan jeugd. Deze dag is tegelijk ook een leerdag voor bruine en zwarte banders die al lesgeven aan de jeugd of dat in de toekomst wel zouden willen doen. Zij worden uitgenodigd om van Sensei Richard van Toorn te leren en hem te assisteren. Na afloop zal er gelegenheid zijn om met hem van gedachten te wisselen.
 • Ken Zen Ichinyo Seminar. Een intensieve weekendseminar over de raakvlakken tussen karate & zen met een veelvoud van karate trainingen zen meditatie instructies en sessies, film en meer. Onder leiding van Sensei Paoalo Spongia, Chief Instructor van Italië en ondergetekende, Chief Instructor van Nederland. Meer informatie in de komende weken op website en nieuwsbrief. Data: in ieder geval vanaf vrijdag 26 maart (19.30 uur) t/m zondag 28 maart (ca. 16.00 uur). Misschien al vanaf donderdagavond. Wacht niet met inschrijven, vol is vol. info@kenkon.org
 • Europese Gasshuku, een trainingskamp o.l.v. Sensei Morio Higaonna, 10e Dan en een breed scala van internationale, hoog gegradueerde topinstructeurs in een intensieve en gezellige atmosfeer. Dit jaar in Kopenhagen en open voor alle graden. Ook voor witte banders. Data; Maandag 26 t/m vrijdag 31 juli 2010. We hopen dat er een grote groep vanuit Wageningen naar toe gaat en zoeken nog iemand die het wil coördineren.
  Voor meer informatie zie: www.gasshuku.eu
 • Karate Seminar met Sensei Yamashiro, 7e Dan, uit Okinawa. Onder voorbehoud, maar vermoedelijk in juni.
 • Karate seminar met ondergetekende in Polen, 12 & 13 juni 2010.
 • Stage met Sensei Tetsuji Nakamura, 7e Dan en nauwe assistent van Sensei Morio Higaonna. Data: 19-21 november. Locatie: Nederland. Open voor: alle graden.
 • Tussendoor worden nog zeker 2 technische dagen van de IOGKF Nederland verwacht.

Hartelijke groet,

Sydney Leijenhorst