Zenmeditatie is zitten met hart en ziel

Ooit wel eens afgevraagd hoe het is om niet geplaagd te worden door die eeuwige stroom van gedachten? Of ben je op zoek naar je ware zelf? Zenmeditatie is een oude Chinese methode om de weg terug naar jezelf te vinden. Hierin ga je zowel met je lichaam als met je geest op weg om in diepe rust en vertrouwen in het hier en nu te zijn. Iedereen die rechtop kan zitten kan deze eeuwenoude spirituele traditie beoefenen.

In de grote wereldtradities wordt spiritualiteit gezocht via meditatie en contemplatie. Zenmeditatie is een beproefde methode welke door vele millenia heen door duizenden vrouwen en mannen gebruikt is om door te dringen tot de diepere lagen van het bewustzijn. De zoektocht naar het antwoord op de fundamentele vragen van het leven heeft telkens weer aangetoond dat deze technieken een antwoord voorbij woorden geven. Zenmeditatie is een van de methoden die de directe ervaring van de diepste vormen van bewustzijn nastreeft. Zen probeert direct naar de wortel van ons bewustzijn te wijzen. Waarbij we de uitspraak van een beroemde zenmeester in gedachten dienen te houden: “Als ik naar de maan wijs, kijk dan naar de maan en niet naar mijn vinger.”

De begeleiding wordt verzorgd door Olaf van Kooten. Olaf heeft ruim 30 jaar ervaring met zazen onder leiding van verschillende zenmeesters.

Inleiding tot Zen
Meer info over de activiteiten van Maha Karuna Ch’an, de Ch’an traditie, Boeddhisme en het toepassen van de zenweg.